Virslis táska kívül-belül sajttal
Elronthatatlan partyétel, kezdőknek ajánlva
Ez a receptem még azokból az időkből való, mikor még nem nagyon tudtam főzni. Az egyik szilveszterre akartam valami ropogtatnivalót magunknak és erre akadtam.
Ez kb. egy időben volt Bill szendvicsének felfedezésével, amiben szintén fokhagymás majonéz volt, mint ebben, annyira megszerettem, hogy inkább vállalom, hogy aznap nem állok közel senkihez :)
A gyerekeim simán ketchup-pel szeretik, így a nagy része így készül, a hot dogom mellett ez a másik nagy kedvenc.
Virslis batyu
Hozzávalók 18 darabhoz:
1 csomag (50 dkg) mirelit leveles tészta
6 db virsli
Mustár, 4 nagy ek majonéz (receptem itt) és 1 gerezd átnyomott fokhagymával, összekeverve
Vagy ketchup és sima majonéz
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
Liszt
A tojást felverjük, a virsliket 3 db-ba vágjuk. A leveles tésztát lisztezett deszkán 30x60 cm-re nyújtjuk, 18, 10x10 cm-es darabba vágjuk (célszerű félbevágni a leveles tésztát és úgy dolgozni). A széleiket nagyon vékonyan megkenjük a tojással, a közepébe kanalazunk mustárt, és fokhagymás majonézt vagy ketchupot és majonézt, valamint egy kis reszelt sajtot. Erre teszünk egy darab virslit, majd összecsípjük a sarkokat, oldalakat, teljesen összenyomkodjuk, a tetejüket is megkenjük, erre is teszünk egy nagy csipet reszelt sajtot.
Tepsibe ültetjük a batyukat, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!