Bacon-be göngyölt csirkemáj falatkák - egyszerű, gyors és fenomenális
Igazi ínyencség, partyétel, vendégváró - mindegy, csak sok legyen :)
Nem csak főzni, enni is szeretek (ki gondolta volna :D ). Vannak állandó kedvenceim is, amiket sosem tudok megunni, ilyen pl. a tojásos nokedli, a zöldborsópüré vagy a sütőtökkrémleves.
A most következő étel pedig az abszolút favorit, komolyan, bármekkora mennyiséget képes vagyok eltüntetni belőle. De nem vagyok vele egyedül, Luca, a félig lányom is imádja, sőt, hidegtálakra is gyakran készítem.
Ez az étel ugyanis, akárcsak a fasírt, hidegen és melegen is finom. Bár, ha magunknak sütöm, még nem volt ideje kihűlni...
Bacon-be göngyölt máj
Hozzávalók 2-3 főre:
50 dkg csirkemáj
20 dkg szeletelt bacon
3 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
Bors, majoranna
1 ek olaj
A csirkemájakat az ereitől megszabadítjuk, 2-3 darabba vágjuk, egy tálba tesszük. Összekeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, nagy adag frissen őrölt borssal és 2 tk majorannával. A bacon-öket keresztben kettévágjuk, belecsavarunk egy-egy májdarabkát, összeillesztéssel lefelé egy kissé kiolajozott tepsibe fektetjük őket egymás mellé. Közéjük öntünk 1 dl vizet, mehet be a 200 fokos sütőbe. Kb. fél óra alatt kész is, salátával krumplipürével tálaljuk, de én borsópürével is imádom.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!