2015. jún 13.

A tökéletes és egyszerű pizza receptje

írta: Hajós Ágnes
A tökéletes és egyszerű pizza receptje

 Készíts otthon igazi olasz pizzát, ismerd meg a trükköket! Szerencsém volt egy olasz pizzamester mellett dolgozni pár hétig, eszméletlen profi az ember, 10 éves kora óta készít pizzákat. Tőle tudtam meg, hogy egyrészt semmi sincs kőbe vésve pizza-ügyben, másrészt semmit sem szabad túlbonyolítani. A…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom pizza bazsalikom

2015. jún 12.

Indiai vajas panir, ebből nem hiányzik a hús!

írta: Hajós Ágnes
Indiai vajas panir, ebből nem hiányzik a hús!

 Édes-sós, fűszeres fogás Joshi ötletéből Nemrég írtam a panir készítéséről, ami az indiaiak által kedvelt tehéntejből készített sajt. Sőt, már mutattam egy grillezett tányérdesszertet is, ahol szintén panirt használtam mézes gyümölcsökkel és édes paradicsommal. Most egy igazi indiai főételt hoztam,…

Tovább Szólj hozzá

rizs curry panir

2015. jún 11.

Toszkán paradicsomleves, a mediterrán csoda

írta: Hajós Ágnes
Toszkán paradicsomleves, a mediterrán csoda

 Pappa al pomodoro, a pépesen paradicsomos leves Nem bírok elszakadni az olasz kajáktól :) Imádom az egyszerűségüket, a rengeteg paradicsomot, bazsalikomot és olívaolajat szinte minden fogásban. A most következő leves sem lesz kivétel, az előbb felsoroltakon kívül csak sajtra, fokhagymára és némi…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom fokhagyma bazsalikom olívaolaj

2015. jún 10.

Rakott kel, ahogy én készítem

írta: Hajós Ágnes
Rakott kel, ahogy én készítem

A legkedveltebb rakott étel (persze a krumpli után) :) Kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné a rakott kelt. Mondjuk én pont nem, de ennek az az oka, hogy a káposztával készült ételeket kamaszkoromban nem szerettem, és mindenki azon igyekezett, hogy megkedveltesse velem. Szóval sűrűn volt…

Tovább Szólj hozzá

sajt tejföl füstölt sajt darált hús kelkáposzta

2015. jún 08.

Frissítő hideg céklaleves forró napokra

írta: Hajós Ágnes
Frissítő hideg céklaleves forró napokra

 Jéghideg krémleves céklával, uborkával, tojással Nálam ilyenkor szokás szerint ott figyel a kovászos uborka a hűtőben, aminek az utolsó pár darabjából hideg krémlevest szoktam készíteni. Most a maradék főtt céklát felhasználva turmixoltam egy nagyszerű frissítőt :) Télen is imádom a céklát sütve,…

Tovább Szólj hozzá

cékla kovászos uborka kefír

süti beállítások módosítása