Frissítő hideg céklaleves forró napokra
Jéghideg krémleves céklával, uborkával, tojással
Nálam ilyenkor szokás szerint ott figyel a kovászos uborka a hűtőben, aminek az utolsó pár darabjából hideg krémlevest szoktam készíteni. Most a maradék főtt céklát felhasználva turmixoltam egy nagyszerű frissítőt :)
Télen is imádom a céklát sütve, főzve, de a most következő ételt kifejezetten a kánikulára ajánlom.
Kefires céklaleves
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg cékla
3 nagy kovászos uborka + 1 dl a levéből
4 dl kefir
Fél csokor kapor
Só, bors
3 tojás
A tojásokat keményre főzzük. A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük (kb. 1 óra). A turmixba tesszük a kovászos uborkával, a levével, a kefirrel és a kaporral, sóval és borssal. Habosra mixeljük, megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Alaposan behűtjük, főtt tojáskarikákkal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!