2015. jún 08.

Frissítő hideg céklaleves forró napokra

írta: Hajós Ágnes
Frissítő hideg céklaleves forró napokra

 Jéghideg krémleves céklával, uborkával, tojással

Nálam ilyenkor szokás szerint ott figyel a kovászos uborka a hűtőben, aminek az utolsó pár darabjából hideg krémlevest szoktam készíteni. Most a maradék főtt céklát felhasználva turmixoltam egy nagyszerű frissítőt :)

Télen is imádom a céklát sütve, főzve, de a most következő ételt kifejezetten a kánikulára ajánlom.

 

Kefires céklaleves

 DSC_1274s

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg cékla

3 nagy kovászos uborka + 1 dl a levéből

4 dl kefir

Fél csokor kapor

Só, bors

3 tojás

 

A tojásokat keményre főzzük. A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük (kb. 1 óra). A turmixba tesszük a kovászos uborkával, a levével, a kefirrel és a kaporral, sóval és borssal. Habosra mixeljük, megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Alaposan behűtjük, főtt tojáskarikákkal tálaljuk.

DSC_1270s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

cékla kovászos uborka kefír