2015. júl 12.

Klasszikus tonhalsaláta egy kis különlegességgel

írta: Hajós Ágnes
Klasszikus tonhalsaláta egy kis különlegességgel

Sok zöldséggel és pácolt tojással Sajnos az utóbbi időben egyáltalán nem kívánom a halat. Régebben, meg gyerekkoromban is szerettem, de mostanában szinte eszembe se jut készíteni. Két kivétellel, az egyik a füstölt lazac, amit ugye az ára miatt csak ritkán fogyasztok. A másik az olajos hal, egy kis…

Tovább Szólj hozzá

saláta paradicsom paprika tonhal olívabogyó ubroka

2015. júl 11.

Epres, szedres édesség villámgyorsan

írta: Hajós Ágnes
Epres, szedres édesség villámgyorsan

"Egyszerű" gyümölcshab a hűtőből A mostani édességnek nincs nagy története. Kaptam némi szedret, és a maradék eperrel meg tejszínhabbal egy gyors, hűsítő édességet készítettem. Eper-szederhab   Hozzávalók 4 főre: 15 dkg szeder + a díszítéshez 25 dkg eper + a díszítéshez 3 dl habtejszín 8 tk…

Tovább Szólj hozzá

szeder tejszín eper

2015. júl 10.

Sárgabarackos sertéscsíkok édesen, pikánsan

írta: Hajós Ágnes
Sárgabarackos sertéscsíkok édesen, pikánsan

Az édes-sós ételek kedvelőinek! 20 éves koromban egy szállodában dolgoztam recepciósként. Akkor még úgy gondoltam, hogy a nyelvtudásomat az idegenforgalomban fogom kihasználni, de egy idő után rájöttem, hogy a 12 órás éjszakai műszak meg az idióta vendégek nem nekem valók... (Aztán elmentem egy…

Tovább Szólj hozzá

szójaszósz sárgabarack sertéscomb kechup

2015. júl 08.

Zöldbabfőzelék különlegesen, liszt nélkül

írta: Hajós Ágnes
Zöldbabfőzelék különlegesen, liszt nélkül

 Egészséges főzelék sült paradicsommal, korianderrel A főzelékekkel általában nincs problémám. Csak azzal, mikor ezt a legtöbbször agyonlisztezett, agyonfőzött zöldségételt egészségesnek tüntetik fel. Sokan még mindig nem veszik tudomásul, hogy ami finomliszttel van behabarva, vagy urambocsá' be van…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom zöldbab curry koriander kókusztej

2015. júl 07.

Saláta, ami a lelket gyógyítja

írta: Hajós Ágnes
Saláta, ami a lelket gyógyítja

Kacsamájas, epres saláta a boldogság jegyében Sokszor írtam már gyomor- és lélekmelengető levesekről, ételekről, de ebben az időben már én is feladtam, hogy meleg ebédet készítsek. Bár az okosok azt mondják, hogy ha meleget, vagy forrót iszunk a hőségben, akkor a levegőt hűvösebbnek fogjuk érezni,…

Tovább Szólj hozzá

saláta spárga eper kacsamáj

2015. júl 06.

Csillagtorta málnával, ricottával

írta: Hajós Ágnes
Csillagtorta málnával, ricottával

Egyszerű, de látványos torta a nyár ízével Alapvetően félek az édességektől. Sós ételt viszonylag ritkán rontok el, de a sütemények jó sokáig mumusok voltak számomra. Kemény lett vagy száraz, vagy nem sült meg a közepe. Vagy egyszerűen fogyókúráztam és a legapróbb kísértést is el akartam kerülni. A…

Tovább Szólj hozzá

torta tejszín ricotta málna

süti beállítások módosítása