Saláta, ami a lelket gyógyítja
Kacsamájas, epres saláta a boldogság jegyében
Sokszor írtam már gyomor- és lélekmelengető levesekről, ételekről, de ebben az időben már én is feladtam, hogy meleg ebédet készítsek. Bár az okosok azt mondják, hogy ha meleget, vagy forrót iszunk a hőségben, akkor a levegőt hűvösebbnek fogjuk érezni, de én biztos rosszul vagyok összerakva...
Szóval, a múltkor bemutatott salátaöntet az utóbbi időben állandó szereplője a hűtőmnek, annyira megszerettem. Sőt, múltkor akciós kacsamájhoz is jutottam (tehát gyorsan el kellett készíteni). És még a maradék spárga és eper is a végét járta, tehát adva voltak az összetevők.
Végre egy olyan salátát sikerült összehoznom, amit akár egy étteremben is szívesen rendelnék, de legalábbis nekem óriási örömet okozott a sok kedvenc hozzávaló miatt. Így lett a neve Boldogság-saláta, mert nem csak az alakomra volt tekintettel, de a lelkemnek is jót tett :D
Boldogság-saláta eperrel és kacsamájjal
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg hízott kacsamáj
40 dkg eper
1 kis fej fodros saláta (itt lollo rosso)
1 kis fej lilahagyma
20 dkg jófajta gouda
4 ek ricotta vagy zsendice (erről itt már írtam)
Fél csokor zöld spárga
1 adag citrusos öntet (recept itt)
A kacsamájat centis szeletekre vágjuk, alacsony lángon teflonserpenyőben megsütjük, kivéve sózzuk, borsozzuk, felcsíkozzuk. A máj zsírján roppanósra sütjük a megtisztított, négybe vágott spárgát, szintén sózzuk, borsozzuk. Mindkettőt langyosra hűtjük.
Addig a salátát összetépkedjük, az epreket, ha túl nagyok, kettőbe-háromba vágjuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a sajtot felkockázzuk. Mindent egy tálba teszünk, összeforgatjuk a citrusos öntettel, majd a tetejére csipegetett ricottával vagy zsendicével tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!