2015. nov 07.

Évike sütijei IX. - Foltocska

írta: Hajós Ágnes
Évike sütijei IX. - Foltocska

Egy újabb süti egyenesen a mestertől :) Éppen a kedvenc nagynénémnél töltöm a hétvégét. Büszkén mutattam neki az Évike sütijei-sorozatot, erre ő finoman megjegyezte, hogy hát, az övéi azért ennél szebbek... :) Így most mutatok egy sütit, ami egyenesen az ő keze munkája. Roppant egyszerű,…

Tovább Szólj hozzá

vanília kakaó

2015. nov 07.

Kenyérlángos, az újra felfedezett kedvenc

írta: Hajós Ágnes
Kenyérlángos, az újra felfedezett kedvenc

Egyszerű és olcsó "lepény", a fesztiválok sztárja A magyaroknak is megvan a maguk "pizzája". Sok neve van, kenyérlángos, langalló, töki pompos és még sorolhatnám. Ez is kenyértésztából készül, eredetileg kenyérsütéskor, a maradék tésztából, kemencében sütötték. A kenyérsütés napján ezt fogyasztották…

Tovább Szólj hozzá

hagyma tejföl szalonna

2015. nov 06.

A tökéletes, krémes krumplipüré

írta: Hajós Ágnes
A tökéletes, krémes krumplipüré

Kezdők figyelmébe: így nyűgözd le a családot! Nemrég egyik kedves olvasóm megkért, hogy írjam le, én hogy készítem a krumplipürét. Kiraktam ugyanis egy képet a Facebook oldalamra, amin Zotya a lábasból eszi a maradékot. Most a legutóbbi alkalommal pontosan lemértem mindent. Én azt a kétkarú…

Tovább Szólj hozzá

krumpli vaj szerecsendió

2015. nov 06.

Sós rizskoch, a maradékmentő

írta: Hajós Ágnes
Sós rizskoch, a maradékmentő

A főtt rizs és sült hús új élete Lassan szokásommá válik, hogy az "ételt nem dobunk ki" szlogen jegyében hetente legalább egyszer maradékmentő fogást készítsek. Így volt ez múltkor is, a nagy családi banzájnál elméreteztem a rizsadagot, meg egy kevés hús is maradt. És mivel a rizs főzéséhez kevés…

Tovább Szólj hozzá

tejszín rizs kapor feta petrezselyem

2015. nov 04.

Halfasírt tejszínes tzatzikivel

írta: Hajós Ágnes
Halfasírt tejszínes tzatzikivel

Recept hallal, salátával, egészségesen Néha nekem is trükkökhöz kell folyamodnom, hogy változatosan tudjam etetni a gyerekeimet. A halat általában csak halrudacskában szeretik, de nemrég kitaláltam, hogy fasírtformában teszem eléjük. A tzatziki szintén nem a kedvencük, ezért nekik házi sült…

Tovább Szólj hozzá

hal tejszín kígyóuborka petrezselyem borecet halfilé

2015. nov 03.

Ricottás zabpalacsinta vaníliával, dióval

írta: Hajós Ágnes
Ricottás zabpalacsinta vaníliával, dióval

Diétás és finom :) Nemrég volt egy (vagy sok) fogyókúrás időszakom, ezt a palacsintát akkor sütöttem. A zabliszt a gluténmentes diétában ugyan megosztó, mert aki érzékeny a gluténra, az nem fogyaszthatja. A fogyókúra miatt ilyen étrendet tartóknak viszont engedélyezett :) A folyékony édesítő pedig…

Tovább Szólj hozzá

dió balzsamecet vanília zabliszt

2015. nov 02.

Forralt "bor" kicsiknek

írta: Hajós Ágnes
Forralt "bor" kicsiknek

Mert a buliban nekik is ott a helyük :) Az elmúlt bejegyzésem a kedvenc forralt bor-receptemről szólt, most jöjjön az alkoholmentes verzió :)   Forralt „bor” gyerekeknek Hozzávalók: 1 l piros szőlőlé 1 l alma- vagy baracklé Ízlés szerint méz 1 narancs sárga héja és leve 1 csillagánizs 1…

Tovább Szólj hozzá

narancs vanília ánizs szőlőlé fahéj szegfűszeg almalé baracklé

süti beállítások módosítása