2015. nov 04.

Halfasírt tejszínes tzatzikivel

írta: Hajós Ágnes
Halfasírt tejszínes tzatzikivel

Recept hallal, salátával, egészségesen

Néha nekem is trükkökhöz kell folyamodnom, hogy változatosan tudjam etetni a gyerekeimet. A halat általában csak halrudacskában szeretik, de nemrég kitaláltam, hogy fasírtformában teszem eléjük.

A tzatziki szintén nem a kedvencük, ezért nekik házi sült krumplival készült, de magamnak készítettem egy, a szokásosnál kicsit gazdagabb görög uborkasalátát.

 

Halfasírt tejszínes tzatzikivel

DSC_0433s

Hozzávalók 4 főre:

A halfasírthoz:

50 dkg halfilé

1 csokor petrezselyem

1 tojás

Só, bors

1 kis fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

Kukoricaliszt

Kevés olívaolaj a sütéshez

 

A tejszínes tzatzikihez:

70 dkg kígyóuborka

2 dl görög joghurt

2 dl habtejszín

2 nagy gerezd fokhagyma átnyomva

Só, fehér bors

2 kk fehérborecet

 

A tejszínt simára keverjük a joghurttal, borecettel, átnyomott fokhagymákkal és frissen őrölt borssal.

Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük a reszelő durvább oldalán, összekeverjük 1 ek sóval. Állni hagyjuk kb. 1 órát, addig a fasírt összetevőit elkeverjük, megsütjük.

A fasírthoz a hagymát és a halhúst apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk. Ezeket összekeverjük a szintén felaprított petrezselyemmel, a tojással, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverünk annyi lisztet, hogy könnyen formázható legyen (2-3 ek), majd 10 percig állni hagyjuk. Nedves kézzel tenyérnyi pogácsákat formázunk belőle. Meghempergetjük a maradék lisztben, egy teflonserpenyőben, kevés olajat aláöntve mindkét oldalukat megsütjük.

Közben kieresztette az uborka a levét, alaposan kinyomkodjuk és összekeverjük a tejszínes joghurttal. Megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk. Tálalhatjuk is.

DSC_0436s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

hal tejszín kígyóuborka petrezselyem borecet halfilé