2016. jan 29.

Burgonyafánk paradicsomos babbal és sajttal töltve

írta: Hajós Ágnes
Burgonyafánk paradicsomos babbal és sajttal töltve

Olcsó és laktató, de leginkább finom :)

Ez a recept nem saját ötlet. Ebben a videóban láttam, és addig motoszkált az agyamban, míg elkészítettem.

Hát, nem egy könnyű diétás fogás, az tuti. Viszont egyszerű és különleges, mi majonézes salátával ettük, de főzelékhez feltétnek is el tudom képzelni.

Egy ötlet: maradék, kicsit beszáradt krumplipürével is készülhet, tegyünk hozzá pár kanál lisztet.

Babbal és sajttal töltött burgonyafánk

DSC_2885s

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg krumpli

3 ek liszt

Só, bors ízlés szerint

1 konzerv paradicsomos bab (vagy maradék chilis bab)

10 dkg reszelt sajt (cheddar)

Olaj a sütéshez

 

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. puhára főzzük, kihűtjük, krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk lisztet, megborsozzuk és ízlés szerint megsózzuk, simára dagasztjuk.

A tenyerünket enyhén megnedvesítjük, és golflabdányi masszát a kezünkbe veszünk. A másik kezünkkel ellapogatjuk, kb. 10 cm átmérőjű kört kapjunk. Mindegyik közepére teszünk egy kiskanál babot (ha lehet, a levéből csak kevés kerüljön bele, mert átázik a tészta), valamint egy nagyobb csipet reszelt sajtot.

A szabad kezünkkel két oldalról középre hajtjuk a tésztát, összenyomkodjuk mindenhol. Kicsit megformázzuk, ne legyen sehol lyuk rajta. Így járunk el a többivel is.

Egy lábasban vagy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, közepes lángon a fánkokat többször megfordítva barnára sütjük. Ízlés szerinti körettel, vagy főzelékhez feltétként kínáljuk.

DSC_2884s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

krumpli sajt bab