Chilis, babos húsleves fél óra alatt
Tartalmas leves, akár abszolút kezdőknek is!
Sokat nézelődök amerikai főzős oldalakon, nagyon szeretem pl. a Foodnetwork egyszerű, de látványos ételeit.
A most következő leves tökéletes, ha marad egy adag a húsleves levéből, és szeretnénk feldobni.
Itt találtam, csak a bab lett más színű, meg a paprikát kihagytam, szóval tök más lett... :)
Chilis, babos húsleves
Hozzávalók 4 főre:
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,2 l húsleves
20 dkg csirkecomb filé
1 chili
1-1 tk oregánó és római kömény
1 konzerv vörösbab
10 dkg reszelt, markáns ízű sajt (pl. cheddar, bár a képen nem az van)
1 ek olívaolaj
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rányomjuk a fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a kockára vágott húst. A kifehéredett húsra öntjük a húslét, felforraljuk, leszedjük a habját. Hozzáadjuk a fűszereket, a lecsepegtetett babot és az apróra vágott chilit. Még 10 percig főzzük, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
Reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!