2016. feb 16.

Chilis, babos húsleves fél óra alatt

írta: Hajós Ágnes
Chilis, babos húsleves fél óra alatt

Tartalmas leves, akár abszolút kezdőknek is!

Sokat nézelődök amerikai főzős oldalakon, nagyon szeretem pl. a Foodnetwork egyszerű, de látványos ételeit.

A most következő leves tökéletes, ha marad egy adag a húsleves levéből, és szeretnénk feldobni.

Itt találtam, csak a bab lett más színű, meg a paprikát kihagytam, szóval tök más lett... :)

 

Chilis, babos húsleves

DSC_0827s

Hozzávalók 4 főre:

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

1,2 l húsleves

20 dkg csirkecomb filé

1 chili

1-1 tk oregánó és római kömény

1 konzerv vörösbab

10 dkg reszelt, markáns ízű sajt (pl. cheddar, bár a képen nem az van)

1 ek olívaolaj

 

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rányomjuk a fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a kockára vágott húst. A kifehéredett húsra öntjük a húslét, felforraljuk, leszedjük a habját. Hozzáadjuk a fűszereket, a lecsepegtetett babot és az apróra vágott chilit. Még 10 percig főzzük, ha kell, sózzuk, borsozzuk.

Reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk.

DSC_0826s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt csirkecomb vörösbab