Tejszínes-sajtos rakott csirkemell színes salátával
Sütőben sült csirke rengeteg sajttal, a mestertől
Nemrég ismét Széll Tamás receptjeit nézegettem, akkor találtam ezt az isteni, csupa sajtos rakott húst.
Egyáltalán nem bonyolult, a legjobb benne, hogy melegen vagy akár másnap, hidegen is nagyon finom.
Tejszínes, sajtos rakott csirke olívás salátával
Hozzávalók 4 főre:
0,5 kg csirkemell
30 dkg reszelt sajt
2 dl zsíros tejszín
Vaj az edény kikenéséhez
Kb. 10 dkg liszt
5 db tojás
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
A salátához:
1 jégsaláta
20 dkg koktélparadicsom
10-15 dkg fekete, magozott olajbogyó
2 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
A csirkemellet féltenyérnyi, egy centi vastag darabokra szeljük, minden oldalukat megsózzuk, -borsozzuk. A tojásokat felverjük, kicsit megsózzuk, a lisztet és a reszelt sajtot egy-egy tálba szórjuk. Egy jénait kivajazunk. A hússzeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a reszelt sajtba forgatjuk, az edényben egymásra rétegezzük. A maradék tojást összekeverjük a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. A csirkére öntjük, majd 170 fokos sütőbe toljuk. 30-40 percig sütjük, míg a teteje megbarnul. Kivesszük, langyosra hűtjük.
Közben a jégsalátát csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a koktélparadicsomot is feldaraboljuk. Az olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.
A kihűlt rakott csirkét feldaraboljuk, salátával tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!