2016. feb 29.

Tejszínes-sajtos rakott csirkemell színes salátával

írta: Hajós Ágnes
Tejszínes-sajtos rakott csirkemell színes salátával

Sütőben sült csirke rengeteg sajttal, a mestertől

Nemrég ismét Széll Tamás receptjeit nézegettem, akkor találtam ezt az isteni, csupa sajtos rakott húst.

Egyáltalán nem bonyolult, a legjobb benne, hogy melegen vagy akár másnap, hidegen is nagyon finom.

 

Tejszínes, sajtos rakott csirke olívás salátával

DSC_4252s

Hozzávalók 4 főre:

0,5 kg csirkemell

30 dkg reszelt sajt

2 dl zsíros tejszín

Vaj az edény kikenéséhez

Kb. 10 dkg liszt

5 db tojás

2 gerezd fokhagyma

Só, bors

 

A salátához:

1 jégsaláta

20 dkg koktélparadicsom

10-15 dkg fekete, magozott olajbogyó

2 ek olívaolaj

2 ek balzsamecet

 

A csirkemellet féltenyérnyi, egy centi vastag darabokra szeljük, minden oldalukat megsózzuk, -borsozzuk. A tojásokat felverjük, kicsit megsózzuk, a lisztet és a reszelt sajtot egy-egy tálba szórjuk. Egy jénait kivajazunk. A hússzeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a reszelt sajtba forgatjuk, az edényben egymásra rétegezzük. A maradék tojást összekeverjük a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. A csirkére öntjük, majd 170 fokos sütőbe toljuk. 30-40 percig sütjük, míg a teteje megbarnul. Kivesszük, langyosra hűtjük.

Közben a jégsalátát csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a koktélparadicsomot is feldaraboljuk. Az olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.

A kihűlt rakott csirkét feldaraboljuk, salátával tálaljuk.

DSC_4259s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta tejszín olajbogyó csirkemell