Sajtburger gombában, miniben
Sokunk kedvenc gyorsétele különleges formában
Nemrég találtam a Tasty-n egy jó kis videót. Már akkor nagyon megtetszett az ötlet, másnap neki is álltam, és elkészítettem. Az arányoknál eltértem a megadottól, dehát nem is én lennék...
Nekem így volt elég intenzív az íze, ami tökéletesen emlékeztetett a sajtburgerre. Viszont az eredeti változat leghizlalóbb része, a zsemle egyáltalán nem hiányzott. Így amellett, hogy isteni finom, még jó pár diétába be is illeszthető :)
Mini sajtos gombaburger
Hozzávalók 4 főre:
20 közepes fej barna csiperke
25 dkg darált marhahús
7 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
1 ek ketchup
1 ek mustár
1 ek Worcester szósz
Só, bors
15 dkg krémsajt
5 dkg cheddar sajt
Pár db koktélparadicsom
Néhány salátalevél
A csiperkék tönkjét kitörjük, a kalapok mindkét oldalát a vajon 4-4 perc alatt, közepes lángon elősütjük. Egy tűzálló tálba ültetjük a nyílásokkal felfelé. A tönköket apróra vágjuk.
Az előző serpenyőben pirítani kezdjük a marhahúst, tönköket és a hagymát, megsózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a szószokat és közepes lángon puhára pároljuk, majd belekeverjük a krémsajtot. Összenyomkodjuk-keverjük, addig pirítjuk így, míg már nem marad alatta semmi nedvesség, kiskanállal beletöltjük a kalapokba. 200 fokos sütőbe toljuk 10 percre (vagy amíg a hús kicsit megpirul, figyelni kell). Közben a cheddar sajtból kicsi négyzeteket vágunk. A sütőből kivesszük a gombaburgereket, elzárjuk a gázt és a halmok tetejére tesszük a sajtszeletkéket. Pár percre visszatoljuk a még meleg sütőbe, míg a sajt ráolvad. A koktélparadicsomból szintén szeleteket vágunk, a salátaleveleket apróra tépkedjük.
A kész gomba-sajtburgerek tetejére tesszük a zöldségeket, azonnal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!