Melengető, laktató leves a hétvégi maradékból
Húsleves pirított kenyérrel, olvadó sajttal és sült hagymával
Húsleves nálam minden héten készül, szép nagy adagban. Aki sűrűbben olvassa a blogot, biztos észrevette, hogy a lét elég sok mindenbe felhasználom, egy sima főzeléknek is sokkal finomabb lesz az íze tőle.
Ennél a receptnél megmarad a leves levesnek, viszont néhány egyszerű hozzávalóval igazán laktató, gyomor- és lélekmelengető ételt varázsoltam belőle.
A receptet a Tarka Bárka blogon találtam, itt.
Húsleves sajtos pirítóssal és sült hagymával
Hozzávalók:
1 l jó ízes húsleves
4 szelet barna magos kenyér
10 dkg zsíros, markáns ízű sajt
4 hagyma
1 ek vaj
1 nagy csokor petrezselyem
A kenyeret kockákra vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, az egy ek vajon lassan, többször megkeverve aranybarna-puhára sütjük.
A kenyérkockákat elosztjuk 4 tányérban, rájuk reszeljük a sajtot, grillsütőbe tolva ráolvasztjuk. Kivéve a tetejükre tesszük a hagymát, rámerjük a forró levest és jó alaposan megszórjuk petrezselyemmel.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!