2016. már 30.

Melengető, laktató leves a hétvégi maradékból

írta: Hajós Ágnes
Melengető, laktató leves a hétvégi maradékból

Húsleves pirított kenyérrel, olvadó sajttal és sült hagymával

Húsleves nálam minden héten készül, szép nagy adagban. Aki sűrűbben olvassa a blogot, biztos észrevette, hogy a lét elég sok mindenbe felhasználom, egy sima főzeléknek is sokkal finomabb lesz az íze tőle.

Ennél a receptnél megmarad a leves levesnek, viszont néhány egyszerű hozzávalóval igazán laktató, gyomor- és lélekmelengető ételt varázsoltam belőle. 

A receptet a Tarka Bárka blogon találtam, itt.

 

Húsleves sajtos pirítóssal és sült hagymával

DSC_2536s

Hozzávalók:

1 l jó ízes húsleves

4 szelet barna magos kenyér

10 dkg zsíros, markáns ízű sajt

4 hagyma

1 ek vaj

1 nagy csokor petrezselyem

 

A kenyeret kockákra vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, az egy ek vajon lassan, többször megkeverve aranybarna-puhára sütjük.

A kenyérkockákat elosztjuk 4 tányérban, rájuk reszeljük a sajtot, grillsütőbe tolva ráolvasztjuk. Kivéve a tetejükre tesszük a hagymát, rámerjük a forró levest és jó alaposan megszórjuk petrezselyemmel.

DSC_2540s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

hagyma sajt húsleves petrezselyem