Krémes csirkemáj sült paprikával
Ínycsiklandó ebéd fél óra alatt
Általában mindenféle májételt szeretek, ezért sokszor készítem.
Nemrégiben találtam Mrs. Liptonnál ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy szinte rögtön elkészítettem én is. Mascarponém nem volt itthon, csak sajtkrém, ezért ezzel készítettem, de így is isteni finom lett.
Egy jó tanács: aki ugyanúgy rajong a májért, mint én, készítsen az itt megadottnál többet. Én ebéd után is rájártam...
Sajtkrémes csirkemáj
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemáj
2 nagy újhagyma a zöldjével együtt
2 gerezd fokhagyma
3 tömlős sajt (ha lehet, lágyabb fajta, összesen 30 dkg)
Só, bors
1 nagy ág rozmaring
3 különböző színű kaliforniai paprika
1 ek olaj + 1 ek vaj
Kb. 1 dl tejszín
Az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldből félreteszünk egy keveset. A fokhagymát durvára, a paprikákat kockára vágjuk. Az olaj és vaj keverékén közepes lángon keverve pirítani kezdjük a zöldségeket a rozmaring lecsipkedett leveleivel. Mikor már színt kaptak és kicsit megpuhultak, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Körbepirítjuk, belenyomjuk a sajtkrémeket. Megvárjuk, míg felolvadnak, majd kevergetjük még pár percig, míg a májak belseje krémesre sül (ha nem lenne elég szaftos, kevés tejszínnel hígítjuk). Megsózzuk, -borsozzuk, még párszor megkeverjük és fogyaszthatjuk is.
Köretnek én párolt kölest adtam, de rizzsel, krumplival vagy simán friss kenyérrel is nagyon finom lehet.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!