Duplán epres, csokis brownie
Krémes, nagyon csokis és epres süti egyszerűen, ebből nem fog maradni :)
Ritkán sütök süteményeket, de ha mégis, akkor igyekszem, hogy különleges, felejthetetlen legyen (kivéve, mikor a gyorsaság a fontos).
Még tavaly eltettem egy pár üveg eperlekvárt, szándékosan elég kevés cukrot használva. Mondjuk így elég ízetlen is lett, főképp sütikben használtam, ahol a többi hozzávalóval lehetett kompenzálni.
Ehhez a lekvárhoz kerestem valami sütit, aztán, mivel eper is volt itthon, az alábbi duplán epres brownie jutott az eszembe. Kerestem egy alap brownie-receptet (itt találtam), és alkottam.
Az eredmény eszméletlen lett: a lekvár és csoki keverékétől krémes, nagyon epres, abbahagyhatatlan sütit kaptam. Igazából nagyon kihűlni sem volt ideje, olyan gyorsan elfogyott :)
Epres, eperlekváros brownie
Hozzávalók egy 15x25-ös tepsihez:
20 dkg étcsokoládé
2 ek kakaópor (holland)
10 dkg vaj + a tepsihez
4 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt + a tepsihez
20 dkg eper
8 ek eperlekvár
A csokit és a vajat mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojásokat, cukrokat, végül a lisztet.
A masszát a kivajazott, -lisztezett (vagy szilikonos sütőlappal kibélelt) tepsibe simítjuk, a tetejére kanalazzuk az eperlekvárt, és elosztjuk rajta a negyedelt epreket.
180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre. Akkor jó, ha a széle már teljesen megsült, de középen még kicsit kocsonyás.
Tepsiben , vagy a szilikonos lapról óvatosan lecsúsztatva kihűtjük, szeletelve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!