Rókagombás zöldségragu mustárral
Pikáns, különleges ebéd mindössze fél óra alatt
Már többször említettem, hogy szeretem a gombákat. Úgy általában mindegyiket, rengeteg receptem van velük (itt).
Abszolút kedvencem a vargánya, de a rókagombát is nagyon szeretem, ha találok a piacon, mindig lecsapok rá. Így volt ez a múlt héten is, és mivel nyáron nem igazán kívánom a húst (maximum grillezve), pikáns zöldségraguban találta meg a helyét.
Mustáros-tejszínes rókagombaragu zöldborsóval
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg rókagomba
30 dkg zöldborsó
Só, bors
4 dl tejszín
2 ek mustár
2 dl alaplé
1 tk étk. keményítő
2 ek olaj
Köretnek párolt rizs
A rókagombák szárát lekapirgáljuk, az alját levágjuk, mérettől függően 2-3-ba vágjuk. A felhevített olajra dobjuk, enyhén körbepirítjuk. Megsózzuk, rátekerünk (én sok) borsot. Mehet hozzá a borsó, majd felöntjük a folyadékokkal és belekeverjük a mustárt. Nagy lángon felforraljuk, majd 5 percig főzzük. Ha a ragu túl híg maradt volna, 1-2 tk étkezési keményítőt 3 ek hideg vízben feloldunk, fokozatosan az ételhez keverve besűrítjük. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
Rizzsel körítve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!