Padlizsános-diós tészta 20 perc alatt
Gyors és különleges ebéd vagy vacsora a hűtőből
Hiába érkezik lassan az ősz, az időjárás egyelőre nem ezt mutatja. A meleg miatt továbbra sincs kedvem sok időt tölteni a konyhában, így a gyors tésztaételek hetente legalább egyszer helyet kapnak az asztalunkon.
Őszintén szólva különleges történetet nem tudok a mai recepthez fűzni, egyszerűen megnéztem, mi van a hűtőben és elengedtem a fantáziámat.
Szerintem nagyon finom lett, lágy és ropogós egyszerre, és még mosogatni sem kell sokat utána :)
Ropogós padlizsános tészta
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg szarvacska tészta
1 kicsi padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy szál újhagyma zöldjével együtt
5 dkg parmezán
4 tojás
1 ek ecet
5 ek durvára vágott dióbél
Olívaolaj
A tésztát a csomagoláson levő utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük (a főzővízből egy pohárral felfogunk), hideg vízzel alaposan átöblítjük, majd összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal.
A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, kivéve félretesszük.
A padlizsánt héjával együtt egycentis kockákra, az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
Ugyanabban a serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk. Rádobjuk az újhagymát, párszor átkeverjük, majd belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, mehetnek hozzá a padlizsánkockák. Közepesre vesszük a lángot, többször megkeverve puhára sütjük. A végén megsózzuk és –borsozzuk, még egyszer átforgatjuk.
Hozzáöntjük a tésztát és a főzővíz felét, összeforgatjuk, összemelegítjük.
Mindeközben egy lábasban 1 l vizet forralunk, beletesszük az ecetet. Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat, 2 perc alatt megfőzzük. Kettőnél többet ne főzzünk egyszerre, mert összeakadnak. Kivéve papírtörlőn lecsepegtetjük.
Tálaláskor egy adag tésztát mélytányérba szedünk, megszórjuk a pirított dióval és sajtot reszelünk rá, a buggyantott tojással megkoronázva kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!