2016. aug 29.

Padlizsános-diós tészta 20 perc alatt

írta: Hajós Ágnes
Padlizsános-diós tészta 20 perc alatt

Gyors és különleges ebéd vagy vacsora a hűtőből

Hiába érkezik lassan az ősz, az időjárás egyelőre nem ezt mutatja. A meleg miatt továbbra sincs kedvem sok időt tölteni a konyhában, így a gyors tésztaételek hetente legalább egyszer helyet kapnak az asztalunkon. 

Őszintén szólva különleges történetet nem tudok a mai recepthez fűzni, egyszerűen megnéztem, mi van a hűtőben és elengedtem a fantáziámat.

Szerintem nagyon finom lett, lágy és ropogós egyszerre, és még mosogatni sem kell sokat utána :)

 

Ropogós padlizsános tészta

DSC_0453s

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg szarvacska tészta

1 kicsi padlizsán

2 gerezd fokhagyma

1 nagy szál újhagyma zöldjével együtt

5 dkg parmezán

4 tojás

1 ek ecet

5 ek durvára vágott dióbél

Olívaolaj

 

A tésztát a csomagoláson levő utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük (a főzővízből egy pohárral felfogunk), hideg vízzel alaposan átöblítjük, majd összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal.

A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, kivéve félretesszük.

A padlizsánt héjával együtt egycentis kockákra, az újhagymát vékony karikákra vágjuk.

Ugyanabban a serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk. Rádobjuk az újhagymát, párszor átkeverjük, majd belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, mehetnek hozzá a padlizsánkockák. Közepesre vesszük a lángot, többször megkeverve puhára sütjük. A végén megsózzuk és –borsozzuk, még egyszer átforgatjuk.

Hozzáöntjük a tésztát és a főzővíz felét, összeforgatjuk, összemelegítjük.

Mindeközben egy lábasban 1 l vizet forralunk, beletesszük az ecetet. Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat, 2 perc alatt megfőzzük. Kettőnél többet ne főzzünk egyszerre, mert összeakadnak. Kivéve papírtörlőn lecsepegtetjük.

Tálaláskor egy adag tésztát mélytányérba szedünk, megszórjuk a pirított dióval és sajtot reszelünk rá, a buggyantott tojással megkoronázva kínáljuk.

DSC_0454s

DSC_0458s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

dió tészta padlizsán újhagyma