Kolbászos tepsis krumpli pikáns szafttal
Csak pár perc munka - igazi comfort food magyarosan
Nem szoktam magamat fényezni, de ez a kaja valami istenire sikerült.
A története röviden annyi, hogy nem volt túl sok minden otthon, meg kedvem sem volt főzni. Gondoltam, készítek egy kicsit felturbózott tepsis krumplit, nem kell minden nap a különlegesség.
De az eredményen rendesen meglepődtem: valami hihetetlenül finom lett, a krumpli, a sült paprika és a tejszínes-kolbászos szaft, hát, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.
És előkészületekkel együtt egy óra alatt megvolt, abból is inkább csak a sütő dolgozott.
Tepsis kolbászos krumpli tejszínnel
Hozzávalók 4 főre:
1 kg krumpli
2 szál nem túl száraz kolbász
2 kápia paprika
2 nagy hagyma
4 dl zsíros tejszín
Só, bors
Olaj
A krumplit meghámozzuk, két-háromcentisre kockázzuk. A kolbász héját lehúzzuk, egycentisre karikázzuk. A kápiát is felszeleteljük, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, beleszórjuk az előzőeket. Megsózzuk, -borsozzuk, összeforgatjuk, meglocsoljuk a tejszínnel.
200 fokos sütőbe toljuk kb. 40 percre, közben kétszer átforgatjuk. Akkor jó, mikor a krumpli megpuhul, a tejszín pedig összekeveredik a kolbászzsírral és besűrűsödik.
Savanyúsággal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!