2016. nov 25.

Kolbászos tepsis krumpli pikáns szafttal

írta: Hajós Ágnes
Kolbászos tepsis krumpli pikáns szafttal

Csak pár perc munka - igazi comfort food magyarosan

Nem szoktam magamat fényezni, de ez a kaja valami istenire sikerült.

A története röviden annyi, hogy nem volt túl sok minden otthon, meg kedvem sem volt főzni. Gondoltam, készítek egy kicsit felturbózott tepsis krumplit, nem kell minden nap a különlegesség.

De az eredményen rendesen meglepődtem: valami hihetetlenül finom lett, a krumpli, a sült paprika és a tejszínes-kolbászos szaft, hát, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.

És előkészületekkel együtt egy óra alatt megvolt, abból is inkább csak a sütő dolgozott.

 

Tepsis kolbászos krumpli tejszínnel

dsc_0938s

Hozzávalók 4 főre:

1 kg krumpli

2 szál nem túl száraz kolbász

2 kápia paprika

2 nagy hagyma

4 dl zsíros tejszín

Só, bors

Olaj

 

A krumplit meghámozzuk, két-háromcentisre kockázzuk. A kolbász héját lehúzzuk, egycentisre karikázzuk. A kápiát is felszeleteljük, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, beleszórjuk az előzőeket. Megsózzuk, -borsozzuk, összeforgatjuk, meglocsoljuk a tejszínnel.

200 fokos sütőbe toljuk kb. 40 percre, közben kétszer átforgatjuk. Akkor jó, mikor a krumpli megpuhul, a tejszín pedig összekeveredik a kolbászzsírral és besűrűsödik.

Savanyúsággal tálaljuk.

 dsc_0942s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

krumpli kolbász kápia