2016. jan 16.

Csirkemáj körtével, vörösborral, ínyenceknek

írta: Hajós Ágnes
Csirkemáj körtével, vörösborral, ínyenceknek

A tökéletes édes-sós fogás, az első számú kedvencem A mindenféle drága sajtok és a libamáj az igazi gyengéim, ja, meg a vörösbor. Mivel az első kettőhöz ritkán jutok, igazi csemegének számítanak. Ezért, ha találok egy érdekes receptet és éppen nem tehetem meg, hogy a drágábbik hozzávalót szerezzem…

Tovább Szólj hozzá

körte méz csirkemáj vörösbor kakukkfű

2016. jan 15.

Obatzter, a bajor camembert sajtos körözött

írta: Hajós Ágnes
Obatzter, a bajor camembert sajtos körözött

A sörfesztivál sztárja az én változatomban Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a camembert sajtos körözöttet. A miénk is nagyon finom (itt az én receptem), de nálam a camembert minden formában elsőbbséget élvez :) Ezt a kencét tipikusan a bajor perechez szokták kínálni és a receptet illetően…

Tovább Szólj hozzá

sör mascarpone vaj camembert pirospaprika kömény

2016. jan 14.

Puha, sütőben sült fánk egyszerűen, kétféleképpen

írta: Hajós Ágnes
Puha, sütőben sült fánk egyszerűen, kétféleképpen

Nincs olajszag, ez a kezdőknek is menni fog! Közeledik a farsangi időszak, ilyenkor mindenki fánkot süt, az én gyerekeim is sűrűbben kérnek. Van is egy kipróbált hagyományos fánkreceptem, abban sosem csalódtam. Egyetlen bajom van csak vele, olyan átható olajszag lesz tőle a konyhában, amit…

Tovább Szólj hozzá

fánk lekvár nutella

2016. jan 13.

Zöldséges, szójaszószos üvegtészta fűszeres sült hallal

írta: Hajós Ágnes
Zöldséges, szójaszószos üvegtészta fűszeres sült hallal

Egyszerű tésztasaláta Ázsiai beütéssel Pár éve egy Ázsiai fúziós étteremben dolgoztam, ott találkoztam néhány különlegesebb alapanyaggal, érdekes hozzávalóval. Az itt megismert ízeket, az ázsiai stílust a mai napig nagyon szeretem. A most következő tésztasalátába két különleges hozzávaló került, a…

Tovább Szólj hozzá

répa szójaszósz szárzeller petrezselyem üvegtészta halfilé

2016. jan 12.

Chilis bab házi szósszal

írta: Hajós Ágnes
Chilis bab házi szósszal

A tex-mex kedvenc mindenféle "mű anyag" nélkül Már régóta tervezem ezt a bejegyzést, de lássuk be, egy igazi chilis bab elkészítése azért nem fél óra. A boltokban mindenféle porok kaphatók, amihez csak konzerv babot, némi darált húst meg vizet kell keverni és már kész is a "mexikói kaja". Mikor még…

Tovább Szólj hozzá

római kömény chili kukorica darált hús cheddar vörösbab Worcestershire szósz

süti beállítások módosítása