Obatzter, a bajor camembert sajtos körözött
A sörfesztivál sztárja az én változatomban
Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a camembert sajtos körözöttet. A miénk is nagyon finom (itt az én receptem), de nálam a camembert minden formában elsőbbséget élvez :)
Ezt a kencét tipikusan a bajor perechez szokták kínálni és a receptet illetően ahány ház, annyi szokás. Én is sütöttem hozzá perecet, rajta is van a képen, de nem lett tökéletes... Majd ha jól sikerül, ahhoz is hozok receptet :)
Obatzter (bajor körözött)
Hozzávalók:
20 dkg érett camembert
1 kisebb hagyma
1 nagy ek krémsajt (én mascarpone)
3 ek bajor sör (pl. HB)
1 nagy ek tejföl
10 dkg puha vaj
1 tk őrölt kömény
2 tk pirospaprika
Só, bors
5 szál metélőhagyma
A camembert-t kicsire vágjuk, hozzáadjuk a vajat, apróra szelt hagymát, krémsajtot, tejfölt, sört, köményt, pirospaprikát. Villával alaposan összenyomkodjuk, de kicsit maradjon darabos. Alaposan megborsozzuk, a sót óvatosan adagoljuk. Mikor még kicsit sótlannak érezzük, akkor jó. Másnapig állni hagyjuk, villával ismét átkeverjük, ha még mindig sótlannak találjuk, pótoljuk.
Tálaláskor az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!