2016. feb 14.

Farinata, az olasz csicseriborsó-lepény

írta: Hajós Ágnes
Farinata, az olasz csicseriborsó-lepény

Ligúr specialitás az én konyhámban Még nyáron olyan olasz étteremben dolgoztam, ahol a szakácsok egy része is olasz volt. Így első kézből volt szerencsém megismerni néhány, általam eddig nem kóstolt, igazi olasz ételt. Ilyen volt a farinata is, ami egy csicseriborsó-lisztből készült lepény.…

Tovább Szólj hozzá

csicseriborsó-liszt

2016. feb 13.

Tejszínes-gombás csirkecomb snidlinges árpagyönggyel

írta: Hajós Ágnes
Tejszínes-gombás csirkecomb snidlinges árpagyönggyel

Egyszerű alapanyagokból különleges ebéd A csirkecomb nálunk olyan, mint a leveles tészta, vagyis mindig megtalálható a fagyasztóban. Múltkor vettem egy adag gombát a reggeli gombás pirítóshoz, a többiből meg ezt főztem: Sült csirkecomb tejszínes gombaraguval, snidlinges gerslivel   Hozzávalók 4…

Tovább Szólj hozzá

gomba fehérbor csirkecomb snidling gersli

2016. feb 11.

Padlizsános, tojásos lecsó, télen is imádjuk

írta: Hajós Ágnes
Padlizsános, tojásos lecsó, télen is imádjuk

Igazi nyár a télben, ezért éri meg nyáron szorgoskodni :) Nyáron, ha van időm, befőzök, elteszek mindenféle finomságot. Baracklekvár, paradicsomlé, erős pista, felezett barack és persze a lecsó. A lecsó igazából az egyik legegyszerűbb. Nagymamám utasítása szerint készítem, vagyis a szokásos módon…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom paprika lecsó

2016. feb 10.

Főzelék kétféle karfiollal, sok bazsalikommal

írta: Hajós Ágnes
Főzelék kétféle karfiollal, sok bazsalikommal

Egészséges, lisztmentes, laktató zöldséges étel, húsevőknek sült tarjával Végre a helyi multiban is be tudtam szerezni pagodakarfiolt, nagyon szeretem ezt a zöldséget. A sima karfiol is kedvencem, de a pagodakarfiol gyönyörű fraktáljai a szemet is gyönyörködtetik. Tudom, bőven van hizlaló étel a…

Tovább Szólj hozzá

tejszín bazsalikom karfiol pagodakarfiol

2016. feb 09.

Koreai palacsinta kicsit megvariálva

írta: Hajós Ágnes
Koreai palacsinta kicsit megvariálva

Zöldséges palacsinta csípős-édes-savanyú mártogatóssal Idén is elérkezett a Palacsinta-nap :) Bár nálunk (még) nincs nagy hagyománya, a világban rengeteg helyen ünneplik. Mostanság sokat olvasgattam erről, így tudtam meg, az eredetét. A keresztény világban hamvazószerdától indul a böjt, előző napon…

Tovább Szólj hozzá

répa palacsinta joghurt chili szalonna újhagyma szezámmag

2016. feb 08.

Tejszínes, tarjás, apró hagymás tészta sajttal, sok petrezselyemmel

írta: Hajós Ágnes
Tejszínes, tarjás, apró hagymás tészta sajttal, sok petrezselyemmel

Gyors tészta mosogatóbarát változatban Ez a tészta az egyik reggeli rohanásban született. Mindenkinek csomagolnom kellett már az ebédet és volt kb. fél órám. Kezembe kaptam pár dolgot a hűtőből, meg volt még előző napról egy jó nagy szelet sült tarja. Ez lett belőle, nagyon szerettük…

Tovább Szólj hozzá

sajt tejszín tészta szalonna tarja petrezselyem gyöngyhagyma

süti beállítások módosítása