Tejszínes-gombás csirkecomb snidlinges árpagyönggyel
Egyszerű alapanyagokból különleges ebéd
A csirkecomb nálunk olyan, mint a leveles tészta, vagyis mindig megtalálható a fagyasztóban. Múltkor vettem egy adag gombát a reggeli gombás pirítóshoz, a többiből meg ezt főztem:
Sült csirkecomb tejszínes gombaraguval, snidlinges gerslivel
Hozzávalók 4 főre:
Nagyságtól függően 4-6 csirke felsőcomb
30 dkg csiperke
5 dl tejszín
1 kis fej hagyma
Olívaolaj
Só, bors
1 dl száraz fehérbor
20 dkg gersli
6 ek apróra vágott snidling
2 dkg vaj
Egy kis lábasba két ek olívaolajat öntünk, kicsit megfuttatjuk rajta a snidlinget. Ráöntjük a gerslit, összekeverjük, felöntjük kb. dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk. Fedő alatt puhára főzzük, addigra a nedvességnek is el kell fogynia (ha nyers maradna, akkor pótoljuk a vizet). Hozzákeverjük a vajat, fogyasztásig lefedve tartjuk.
A csirkecombokat a csontnál hosszában mindkét oldalon bevágjuk, mintha ki akarnánk csontozni. De a végeket nem vágjuk körbe, csak kicsit széthúzzuk a húst, hogy könnyebben meg tudjon sülni. Minden oldalukon sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőbe 4 ek olívaolajat öntünk. A combok mindkét oldalát alacsony lángon, többször megforgatva készre sütjük, félretesszük.
Ebbe a serpenyőbe dobjuk az apróra vágott hagymát. Mikor megfonnyadt, mehet rá a felszeletelt gomba. Párat keverünk rajta és felöntjük a borral. Nagy lángon elforraljuk, végül beleöntjük a tejszínt. Megsózzuk, borsozzuk, összeforraljuk a mártást. Visszatesszük bele a csirkecombokat, átmelegítjük, kicsit összefőzzük.
Tálaláskor egy adag gerslit tányérra szedünk, melléteszünk egy-két csirkecombot, a gombaraguval körítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!