2017. ápr 07.

Mini fánkok gyümölcsjoghurtban

írta: Hajós Ágnes
Mini fánkok gyümölcsjoghurtban

Gyors, egyszerű desszert indiai módra

A most következő receptet még tavaly találtam itt és elsőre megtetszett. 

Állítólag indiai eredetű, és az a konyha nekem egyébként is az egyik kedvencem. A legjobb benne, hogy csak egy nagyon kicsit macerás és a gombóckákat akár előre is elkészíthetjük, hiszen nem kell forrónak lenni.

Elvileg ez desszert, de szerintem van olyan laktató, hogy egy forró zöldséges leves után elfogyasztva teljesnek érezzük az étkezést :)

Ja, és végre egy újdonság, amit a gyerekeim is az utolsó falatig benyomtak :)

 

Mini fánkok gyümölcsös joghurtban

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg liszt

5 dkg porcukor

Fél tk sütőpor

2 dl tej

Bő olaj a sütéshez

6 dl gyümölcsjoghurt

Ízlés szerint gyümölcsdarabok

 

A lisztet egy tálban összevegyítjük a cukorral, a sütőporral, majd fokozatosan csomómentesre keverjük a tejjel. Az olajat felforrósítjuk, kb. mintha rántott húst sütnénk. Két kiskanállal apró fánkokat szaggatunk bele, vigyázva, hogy össze ne érjenek. Párszor szűrőkanállal átforgatjuk, míg aranybarnára sülnek, majd papírtörlőre szedjük.

A joghurtot összekeverjük a gyümölcsdarabokkal, négy pohárba osztjuk. Beleforgatjuk a már csak langyos fánkokat és fogyaszthatjuk is.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

joghurt fánk