Mini fánkok gyümölcsjoghurtban
Gyors, egyszerű desszert indiai módra
A most következő receptet még tavaly találtam itt és elsőre megtetszett.
Állítólag indiai eredetű, és az a konyha nekem egyébként is az egyik kedvencem. A legjobb benne, hogy csak egy nagyon kicsit macerás és a gombóckákat akár előre is elkészíthetjük, hiszen nem kell forrónak lenni.
Elvileg ez desszert, de szerintem van olyan laktató, hogy egy forró zöldséges leves után elfogyasztva teljesnek érezzük az étkezést :)
Ja, és végre egy újdonság, amit a gyerekeim is az utolsó falatig benyomtak :)
Mini fánkok gyümölcsös joghurtban
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
Fél tk sütőpor
2 dl tej
Bő olaj a sütéshez
6 dl gyümölcsjoghurt
Ízlés szerint gyümölcsdarabok
A lisztet egy tálban összevegyítjük a cukorral, a sütőporral, majd fokozatosan csomómentesre keverjük a tejjel. Az olajat felforrósítjuk, kb. mintha rántott húst sütnénk. Két kiskanállal apró fánkokat szaggatunk bele, vigyázva, hogy össze ne érjenek. Párszor szűrőkanállal átforgatjuk, míg aranybarnára sülnek, majd papírtörlőre szedjük.
A joghurtot összekeverjük a gyümölcsdarabokkal, négy pohárba osztjuk. Beleforgatjuk a már csak langyos fánkokat és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!