2017. aug 21.

Parázsban sült camembert sok fűszerrel

írta: Hajós Ágnes
Parázsban sült camembert sok fűszerrel

Mennyei lágy sajt grillezéshez vagy csak simán idegnyugtatáshoz :)

Újabban egyáltalán nem kívánom a húst (na, jó, bacon-ös májból bekajáltam pár napja :) ), szóval inkább sok zöldséget és sajtot eszek. 

A következő sült sajt ugyan nem a napokban készült (ez a fotókon látszik is, bocs), viszont tökéletesen illik a mostani hangulatomhoz. Mivel grillezni imádok, a sült húsok és a parázsban sült burgonya mellé egy kis fűszeres camembert-t is kínáltam.

Szezonon kívül sütőben, tepsin, 180 fokon készítsük, a többi ugyanaz :)

 

Parázsban sült camembert

Hozzávalók 4 főre:

4 db 10 dkg-os, kerek camembert

1 paradicsom

Só, bors, pirospaprika

Rozmaring, kakukkfű

2 gerezd fokhagyma

Olívaolaj

Friss kenyér

 

A sajtokat óvatosan kicsomagoljuk, vigyázva, hogy a héja nehogy megsérüljön. Magunk elé terítünk 4 db jó minőségű, kicsit vastagabb alufóliát, akkorákat, amiben egyenként kényelmesen elférnek a sajtok. Ha nem találunk ilyen fóliát, használjuk duplán, hogy biztos egyben maradjon.

Egy tálkába öntünk 1 dl olívaolajat, hozzákeverünk egy nagy csipet sót, pár tekerésnyi borsot, 1-1 ág kakukkfű és rozmaring durvára vágott leveleit, majd belenyomjuk a fokhagymát. Alaposan kikeverjük, a keverékből minden alufólia közepére szedünk 1 ek-lal. Ráültetjük a sajtokat, elosztjuk rajtuk a maradék fűszeres olajat úgy, hogy a szélein lecsorogjon. A tetejükre teszünk egy szelet paradicsomot, majd felhajtogatjuk a fólia széleit.

Óvatosan az éppen pislákoló parázsba csúsztatjuk, 5-8 perc után kivesszük és fogyaszthatjuk is.

Friss kenyérrel, zöldséggel a legfinomabb!

   Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt fokhagyma kakukkfű rozmaring camembert