Zöldségleves távol-keleti stílusban
Gyors, forró és különleges :)
Ez a receptem már jópár éves, a számítógépemen kutakodtam a régi dolgaim között, akkor találtam.
Én ugyanis nem mindig a frissen főzött ételt mutatom meg, van, amit már vagy egy éve elkészítettem. Csak sokszor lusta vagyok a fotózás után rögtön receptet is írni, így van, hogy kicsúszok a szezonból és ugye, pl. télen fura lenne valami epres recept, vagy ősszel egy olyan, ami friss spárgával készül... :)
Vissza az aktuálishoz: ebben a receptben viszont semmiféle szezonális alapanyag nem kapott helyet, egzotikus annál inkább. Én némi chili-t is tettem hozzá, számomra a leves akkor alegjobb, ha nem csak forró, hanem kicsit csípős is (na, jó, nem csak kicsit :) ).
Az ötlet egyébként nem saját, valamelyik külföldi oldalon találtam, de hogy hol, arról már fogalmam sincs...
Zöldségleves távol-keleti módra
Hozzávalók 4 főre:
1,2 l alaplé
Negyed kígyóuborka
1 kis répa
1 újhagyma a zöldjével együtt
10 dkg soba tészta
10 dkg gomba
10 dkg borsó
1 diónyi gyömbér
3 ek szójaszósz
8 db bébikukorica
2 gerezd fokhagyma
1 tk miso paszta (kihagyható)
1 ek szezámolaj
Só, bors
1 tojás
1 ek olívaolaj
Az uborkát és répát gyufaszál nagyságúra szeljük, a gombát, gyömbért, fokhagymát megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk, a bébikukoricát hosszában negyedeljük.
Az olajon megfuttatjuk a zöldségeket, a levesből időnkét hozzáöntve roppanósra pároljuk. Ezután felöntjük a maradékkal, hozzáadjuk a szójaszószt és a miso pasztát. Felforrósítjuk, de nem kell forralni. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és nagyon megborsozzuk.
A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, az egy ek olajon alacsony lángon omlettet sütünk belőle. Vékonyan felcsíkozzuk.
Közben a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük. Azonnal tálaljuk.
Egy adag tésztát és omlettet tányérra szedünk, rámerünk a levesből és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!