2017. okt 05.

20 perces kolbászos-csirkemelles tészta

írta: Hajós Ágnes
20 perces kolbászos-csirkemelles tészta

Egyszerű tészta, ami pillanatok alatt elfogy

Ennek a tésztának nincs nagy története, gyorsan kellett valami ebédet rittyentenem. Benéztem a hűtőbe-mélyhűtőbe és ezt készítettem:

 

Csirkemelles-kolbászos csavart tészta

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg csirkemell

20 dkg füstölt kolbász

1 nagyobb fej lilahagyma

Olívaolaj

15 dkg sajtkrém

1 csokor petrezselyem

4 dl húsleves

30 dkg trottore (nagy csavart) tészta

Só, bors

Reszelt sajt a tetejére

 

A tésztát a csomagoláson szereplő utasítások alapján megfőzzük. Leszűrjük, a főzővízből egy pohárral félreteszünk. A tésztát hideg vízzel átöblítjük és 1 ek olajjal átforgatjuk.

A csirkemellet felcsíkozzuk, a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. 2 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a csirkemellet és a kolbászkarikákat. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a hús körbepirul, majd felöntjük az alaplével. Kicsit megsózzuk (a kolbász is sós, óvatosan), alaposan megborsozzuk, időnként megkeverve elfőzzük a lé nagy részét. Belenyomjuk a sajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, megvárjuk, míg a sajtkrém teljesen elolvad. Felöntjük annyi főzővízzel, hogy a kelleténél kicsit több szaft maradjon rajta. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.

Hozzákeverjük a kész tésztát, átforrósítjuk a raguval. Azonnal, sajttal megszórva kínáljuk.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

sajt tészta csirkemell kolbász sajtkrém petrezselyem