Omlett sok fűszerrel, ezzel indul legjobban a reggel
Francia és indiai ízek keveredése Hasszán módra
Egyik kedvenc filmem Az élet ízei Helen Mirren és egy indiai-amerikai srác, Manish Dayal főszereplésével. Hosszú lenne elmesélni a tartalmát, ha érdekel, itt egy egyszerű leírás róla, de tényleg látni kell.
A film egyik sorsfordító pillanatában Hasszán készít egy világbajnok omlettet, ez alapján dől el a további élete. A francia hölgy elsőre túl fűszeresnek gondolja, végül szinte kicsordulnak a könnyei, olyan jóra sikerült.
A film végét nem árulom el, csak azt az omlettet mutatnám be. Egy-két helyen találtam róla leírást, de azok még véletlen sem tükrözik, amit a képernyőn láttam. Így kikísérleteztem és mondhatom, tényleg világbajnok.
Ha valaki ilyennel lepett volna meg, biztos beleszerettem volna :)
Zöldfűszeres omlett Hassan módra
Hozzávalók 1 főre:
2 tanyasi L-es tojás
Fél dl zsíros tejszín
- tk aprított petrezselyem, kapor, bazsalikom,
Kevés friss rozmaring, kis ág kakukkfű
Só, bors
1 tk tandoori fűszerkeverék v. sárga currypor
1 csípős chili fele (vagy 1 kicsi)
5 dkg kecskesajt
2 dkg vaj
A tojásokat egy tálba ütjük, habverővel keverni kezdjük, de nem olyan gyorsan, mint a sima rántottát, csak elvegyíteni szeretnénk a sárgát a fehérjével, nem habosra keverni. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, az aprított chilit, az indiai fűszerkeveréket, megsózzuk és –borsozzuk.
Végül a tejszínt is hozzákeverjük.
Egy serpenyőben habosra hevítjük a vajat, de még mielőtt barnavaj keletkezne, beleöntjük a tojásos keveréket.
Nagy láng felett párszor megkeverjük, majd takarékra vesszük, addig sütjük, míg a teteje már csak kocsonyás lesz. Rámorzsoljuk a kecskesajtot, majd háromba hajtva tányérra tesszük.
Ha még maradt egy kis zöldfűszer, azzal megszórjuk, ropogós héjú friss kenyérrel fogyasszuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!