2017. dec 07.

Omlett sok fűszerrel, ezzel indul legjobban a reggel

írta: Hajós Ágnes
Omlett sok fűszerrel, ezzel indul legjobban a reggel

Francia és indiai ízek keveredése Hasszán módra

Egyik kedvenc filmem Az élet ízei Helen Mirren és egy indiai-amerikai srác, Manish Dayal főszereplésével. Hosszú lenne elmesélni a tartalmát, ha érdekel, itt egy egyszerű leírás róla, de tényleg látni kell.

A film egyik sorsfordító pillanatában Hasszán készít egy világbajnok omlettet, ez alapján dől el a további élete. A francia hölgy elsőre túl fűszeresnek gondolja, végül szinte kicsordulnak a könnyei, olyan jóra sikerült.

A film végét nem árulom el, csak azt az omlettet mutatnám be. Egy-két helyen találtam róla leírást, de azok még véletlen sem tükrözik, amit a képernyőn láttam. Így kikísérleteztem és mondhatom, tényleg világbajnok.

Ha valaki ilyennel lepett volna meg, biztos beleszerettem volna :)

 

Zöldfűszeres omlett Hassan módra

Hozzávalók 1 főre:

2 tanyasi L-es tojás

Fél dl zsíros tejszín

  • tk aprított petrezselyem, kapor, bazsalikom,

Kevés friss rozmaring, kis ág kakukkfű

Só, bors

1 tk tandoori fűszerkeverék v. sárga currypor

1 csípős chili fele (vagy 1 kicsi)

5 dkg kecskesajt

2 dkg vaj

 

A tojásokat egy tálba ütjük, habverővel keverni kezdjük, de nem olyan gyorsan, mint a sima rántottát, csak elvegyíteni szeretnénk a sárgát a fehérjével, nem habosra keverni. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, az aprított chilit, az indiai fűszerkeveréket, megsózzuk és –borsozzuk.

Végül a tejszínt is hozzákeverjük.

Egy serpenyőben habosra hevítjük a vajat, de még mielőtt barnavaj keletkezne, beleöntjük a tojásos keveréket.

Nagy láng felett párszor megkeverjük, majd takarékra vesszük, addig sütjük, míg a teteje már csak kocsonyás lesz. Rámorzsoljuk a kecskesajtot, majd háromba hajtva tányérra tesszük.

Ha még maradt egy kis zöldfűszer, azzal megszórjuk, ropogós héjú friss kenyérrel fogyasszuk.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tojás tejszín vaj petrezselyem