2018. feb 24.

Színes borsos csirkeragu krémes szósszal

írta: Hajós Ágnes
Színes borsos csirkeragu krémes szósszal

Sült paprikával és gombával, fél óra alatt kész is :)

Ez a receptem nagyon régi, valamikor 4 évvel ezelőtt találtam ki. Valahogy mindig kiesett a szórásból, pedig nagyon szeretem, kis változtatásokkal többször elkészítettem már.

 

Borsos csirkeragu sült paprikával és gombával

Hozzávalók 4 főre:

4 nagy csirke felsőcomb

1 kisebb kaliforniai paprika

20 dkg gomba

1 nagy gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

1 tk színes bors

2 dl zsíros tejszín

20 dkg bulgur

1 ek olívaolaj

Fél fej hagyma

2 dkg vaj

1 kis csokor petrezselyem

Só, bors

 

Egy lábasban felhevítjük az 1 ek olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáöntjük a bulgurt és ezt is párszor megkeverjük. Felöntjük dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk és meg is borsozzuk. Mikor felforrt, takarékra vesszük a lángot és lefedjük. Kb. 20 percig főzzük, megkóstoljuk, hogy puha-e. Ha igen, elzárjuk a lángot, belekeverjük a vajat. Ha még ropog a közepe, kevés vizet hozzáöntünk, pár percig főzzük, majd elvégezzük az előzőeket. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Lefedjük, pár percig pihentetjük.

Közben a csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, ezeket és a paprikát is csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, a húst pár perc alatt körbepirítjuk. Kivesszük, mehet a helyére a paprika és a gomba. Szintén nagy lángon, kevergetve pirítjuk, mikor kezdenek színt kapni, megsózzuk és hozzáadjuk a mozsárban durvára tört színes borsot. Visszatesszük a húsokat, ráöntjük a tejszínt. Alacsonyra vesszük a lángot, a tejszín felmelegedése után még öt percig alacsony lángon főzzük, közben megkóstoljuk, ha kell, még mehet hozzá só.

Tálaláskor pár ek bulgurt tányérra kanalazunk, mellészedünk a raguból, petrezselyemmel díszítve kínáljuk.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

hagyma gomba paprika tejszín fokhagyma bulgur petrezselyem