Túrós lepényke tavasziasan
Szuper köret vagy vega főétel
Van egy csomó szakácskönyvem (ki gondolta vola :) ), sőt, receptújsággal is bőven el vagyok látva. Minden kedves ismerősöm gondol rám, amikor lomtalanítást tart, a közelmúltban egy nagy halom Jamie Oliver-magazint kaptam.
Rengeteg jó kis kaja volt benne, többet is elkészítettem, most az egyik legegyszerűbbet hozom.
Leginkább egy sós amerikai palacsintához utdnám hasonlítani, jó sok újhagymával felturbózva.
Köretként is nagyon finom, de a kedvenc szószunkkal társítva szintén abbahagyhatatlan :)
Ricottás-újhagymás lepény
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg liszt
1 dl tej
15 dkg ricotta
2 tojás
3 nagy szál újhagyma zöldjével együtt
Olívaolaj
Só, bors
Egy tálban kikeverjük a tejet, tojást és a ricottát. Az újhagymát karikákra vágjuk, a liszttel együtt a tojásos masszához keverjük, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben 3 mm-nyi olajat hevítünk, 2 ek-nyi masszát elosztunk benne. Mikor az alja megpirult, megfordítjuk, a másik oldalt is megsütjük. Így teszünk addig, míg elfogy a massza.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!