2018. okt 06.

Sült karaj egészséges körettel, pikánsan

írta: Hajós Ágnes
Sült karaj egészséges körettel, pikánsan

Nem csak az ízlelőbimbókat, de a szemet is gyönyörködteti :)

Sertéshúst viszonylag ritkán eszünk, karajt meg még ritkábban.

De a változatosság miatt azért néha az asztalra kerül, meg persze azért, mert a párom szereti. 

Magam miatt feldobtam egy kis ananászos salsa-val, és máris megfelelt az ízlésemnek :)

 

Sült karaj egzotikus salsa-val és borsós bulgurral

Hozzávalók 4 főre:

70-80 dkg csont nélküli karaj

1 ananász

1 piros kaliforniai paprika

4 kisebb újhagyma a zöldjével együtt

1 lime leve

Olívaolaj

Só, frissen őrölt bors

 Kis csokor koriander

 

A körethez:

1 pohár (2dl-es) bulgur

2, 5 pohár víz vagy alaplé

5 dkg vaj

10 dkg borsó

Só, bors

 

Az ananász külső, kemény héját levágjuk, a belső, fás részt eltávolítjuk, 1 centis kockákra vágjuk. A paprika szárát a magokkal együtt eltávolítjuk, a hagymát is megtisztítjuk, mindkettőt apróra vágjuk. A koriandert is felaprítjuk.

Az előzőeket összeforgatjuk a limelével és 2 ek olívaolajjal, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk.

A körethez egy lábasban felolvasztjuk a vaj felét, rászórjuk a bulgurt. Párszor megkeverjük, felöntjük az alaplével vagy vízzel, forrás után takarékra vesszük a lángot, kicsit megsózzuk. Belekeverjük a borsót, rátesszük a fedőt, puhára pároljuk a bulgurt. Mikor az összes vizet elfőtte, megkóstoljuk, ha puha, elzárjuk a lángot. Hozzákeverjük a maradék vajat, amíg elolvad. Rátesszük a fedőt, pár percig állni hagyjuk.

A karajt szeletekre vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk. Pár ek olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben, mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük.

Tálaláskor néhány szelet húst tányérra szedünk, mellékanalazunk a bulgurból, pár kanál salsával kínáljuk.

  Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paprika borsó karaj bulgur ananász újhagyma lime