Pita reggelire tojással, zöldségekkel, joghurttal
Tartalmas ébresztő nyugis napokra
Valahogy így télen jobban szeretem a tartalmas, félig, vagy teljesen meleg reggeliket. Úgy érzem, mintha a lelkemet is átmelegítenék, készítés közben pedig van időm átgondolni az aznapi teendőimet.
És ha meleg reggeli, akkor a tojás elmaradhatatlan belőle, a tükörtojás-sütő képességemet már úgyis tökélyre fejlesztettem :)
Készült hozzá egy zöldfűszeres joghurt, a korábban bemutatott paradicsomos salsa, morzsolgattam rá némi kecskesajtot és jöhetett a lakoma :)
Recept ötlet innen.
Pita tükörtöjással, fűszeres joghurttal, salsával és bébispenóttal
Hozzávalók 4 főre:
4 nagyobb pita vagy csapáti (receptem itt)
3 dl görög joghurt
1-1 csokor petrezselyem és zsenge kapor
2 gerezd fokhagyma
Fél tk só, frissen őrölt bors
2 marék bébispenót
8 ek salsa
10 dkg friss kecskesajt
2 ek szezámmag
4 tojás
Só
2 ek olaj
A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Összekeverjük a görög joghurttal, sóval és borssal. A szezámmagot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, félretesszük. A tojásokat az olajon a serpenyőben kisütjük, mindenki ízlés szerint. Én úgy szeretem, ha a sárgája folyós marad. Megsózzuk.
Közben a lepénykenyereket megmelegítjük. Elosztjuk rajtuk a fűszeres joghurtot, a salsát, spenótleveleket, ráültetjük a tükörtojásokat. Erre csipegetjük a kecskesajtot, végül megszórjuk a szezámmaggal.
Azonnal fogyasztjuk.