2019. jan 30.

Tészta lazaccal, rukkolával 30 perc alatt

írta: Hajós Ágnes
Tészta lazaccal, rukkolával 30 perc alatt

Egyszerű, gyors, mégis különleges fogás

Sajnos a halakkal újabban hadilábon állok, valahogy nem kívánom. Pedig tudom, hogy hetente legalább egyszer fogyasztani kellene kedvező élettani hatásai miatt.

Persze vannak kivételek, a füstölt lazac bármikor, bármilyen mennyiségben jöhet. Tudom, nem a legolcsóbb, de néha belefér, főleg, ha azt vesszük, hogy milyen egészséges. De leginkább finom :)

Szóval múltkor nem volt sok ötletem, ebéd meg viszonylag gyorsan kellett. Eszembe jutott a nemrég beszerzett akciós füstölt lazac... Kifőztem egy adag tésztát, addig elkészítettem a szószt, összeforgattam, és már ehettünk is :)

 

Lazacos-rukkolás tészta

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg száraztészta (én most színes csavartat vettem)

3 dl zsíros tejszín

20 dkg füstölt lazac

5 db olajban eltett aszalt paradicsom

3 marék rukkola

2 nagy gerezd fokhagyma

Fél tk étk. keményítő

Só, bors

Fél citrom héja

Olívaolaj

A díszítéshez bazsalikom

 

A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint megfőzzük. Leszűrjük, egy pohárral felfogunk a főzővízből. Hideg vízzel átöblítjük, lehűtjük, egy ek olívaolajjal átforgatjuk.

Az aszalt paradicsomot vékonyra csíkozzuk, a rukkolát és a lazacot falatnyi darabokra, a fokhagymát apróra vágjuk.

Egy kisebb lábasban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és az aszalt paradicsomot. Addig kevergetjük, míg megérezzük a fokhagyma illatát, felöntjük a tejszínnel, lassan felforraljuk. A főzővízből hozzáöntünk kb. 2 dl-t, kicsit legyen hígabb egy átlag tésztaszósznál. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk és alaposan megborsozzuk. Beleszórjuk a citromhéjat, kissé beforraljuk, majd az 1 ek vízzel kikevert étk. keményítőt is belekeverjük, besűrítjük. Hozzáforgatjuk óvatosan a lazacdarabokat, hozzáöntjük a tésztát és a szószban átmelegítjük.

Bazsalikomlevelekkel megszórva kínáljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tejszín fokhagyma tészta rukkola füstölt lazac aszalt paradicsom