Békaszáj-süti
Egyszerú, mutatós, vicces
Ritkán sütök sütit, ha mégis, az egyszerűségre törekszem. Persze nem utolsó sorban az íz is számít, nálunk általában a csoki a nyerő.
Meg persze linzer minden formában, ezért is szerették meg a következő aprósütit. Kicsit különbözik a már ezerszer elkészített, jól bevált recepttől (itt megtalálható), és főleg a vicces kinézete miatt szerethető :)
Recept innen.
Békaszáj
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg vaj v. margarin
1 csomag (3 tk) sütőpor
4 ek 10%-os ecet
8 ek szóda
A szóráshoz porcukor,
Tölteni lekvár (jó édes)
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a sütőporral, ecettel és szódával összegyúrjuk. Folpackba csavarjuk a tésztát, majd jó pár órára hűtőbe tesszük.
Pár mm-esre nyújtjuk, ötcentis köröket szúrunk ki belőle. A közepükre halmozunk fél mk-nyi lekvárt , ráhajtjuk a korong felét, összenyomkodjuk, csak egy kicsi rést hagyjunk ki, ott majd kibuggyanhat a lekvár.
180 fokon kb. 15 percet sütjük. Mikor langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral (a tésztában nincs cukor!)
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!