2019. ápr 18.

Békaszáj-süti

írta: Hajós Ágnes
Békaszáj-süti

Egyszerú, mutatós, vicces

Ritkán sütök sütit, ha mégis, az egyszerűségre törekszem. Persze nem utolsó sorban az íz is számít, nálunk általában a csoki a nyerő.

Meg persze linzer minden formában, ezért is szerették meg a következő aprósütit. Kicsit különbözik a már ezerszer elkészített, jól bevált recepttől (itt megtalálható), és főleg a vicces kinézete miatt szerethető :)

Recept innen.

 

Békaszáj

Hozzávalók:

60 dkg liszt

40 dkg vaj v. margarin

1 csomag (3 tk) sütőpor

4 ek 10%-os ecet

8 ek szóda

A szóráshoz porcukor,

Tölteni lekvár (jó édes)

 

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a sütőporral, ecettel és szódával összegyúrjuk. Folpackba csavarjuk a tésztát, majd jó pár órára hűtőbe tesszük.

Pár mm-esre nyújtjuk, ötcentis köröket szúrunk ki belőle. A közepükre halmozunk fél mk-nyi lekvárt , ráhajtjuk a korong felét, összenyomkodjuk, csak egy kicsi rést hagyjunk ki, ott majd kibuggyanhat a lekvár.

180 fokon kb. 15 percet sütjük. Mikor langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral (a tésztában nincs cukor!)

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

linzer lekvár