Tatárbifsztek Tetovált Lány módra
A leghíresebb kence az én ízlésem szerint
Az utóbbi időben többször készítettem tatárt, és be kell vallanom, nagyon megszerettem. Sőt, a barátaim is, szóval egy időben szó szerint kilószámra daráltam, kevertem és ízesítettem a nyers marhahúst.
Nagyon sokan félnek a nyers hústól, és valóban, olyan hentestől kell venni, akiben megbízunk. Viszont a marha szerencsére az egyik legkevésbé romlandó húsféle, nem véletlenül nem készítünk csirkéből tatárt...
A most következő recept még véletlen sem olyan, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Sőt, ti is tutira eltértek tőle, hiszen ezt mindenki a saját ízlése szerint szokta bekeverni.
Viszont nálam így készül, és nem volt még panasz rá.
Ha még soha nem keszítettel tatarbifszteket, akkor itt egy tuti recept, aztan ha esetleg csípősebbre, vagy sósabbra szeretnéd, ne fogd vissza magad 🙂
Tatárbifsztek
Hozzávalók 4-6 főre:
40 dkg bélszín vagy hátszín vagy fehérpecsenye
3 dkg vaj
2 ek magos mustár
3 ek ketchup
2 ek Worcestershire szósz
1 ek kapribogyó
1 közepes uborka
Só, bors, 1 tk pirospaprika
1 ek aprított petrezselyem
1 kisebb lilahagyma
6 tojás sárgája
Petrezselyem a díszítéshez
A fogyasztás előtti napon a húst kicsi, kb. egycentis kockákra vágjuk. Összeforgatjuk a ketchuppal, mustárral, Worcestershire-szósszal. Egy napra hűtőbe tesszük.
A fogyasztás napján elővesszük, hozzákeverjük a kockára vágott kapribogyót, uborkát, hagymát, petrezselymet, pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk, jól megborsozzuk, majd összekeverjük a felolvasztott vajjal.
Kétszer-háromszor átdaráljuk, közben, ha kell, még adunk hozzá az ízesítőkből, végül hozzákeverünk egy tojássárgáját is. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt megformázzuk, tetejébe kanállal mélyedést nyomunk, óvatosan ráültetjük a maradék tojássárgákat. Petrezselyemmel, lilahagymával díszítjük, pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!