Fügés-kecskesajtos pizza, ha valami különlegesre vágysz
Édes-sós ínyencség, ahogy én készítem
Az egyik, általam legjobban imádott gyümölcs a füge.
Végre ismét szezonja van, bár ha piacon próbáltok hozzájutni, elég hihetetlen áron lehet megkapni.
Nemrég pizza készült a családnak, be is gyúrtam egy négyszemélyes adagot (recept lejjebb).
A többiek az általuk szeretett feltétet kapták, én azonban valami különlegeset szerettem volna. Az alábbi étel készült :)
Az adagot négy főre adtam meg, természetesen ha csak egy pizzát szeretnétek, negyedeljétek az adagot.
Fügés-kecskesajtos gyors pizza
Hozzávalók 4 főre:
1 adag pizzatészta (receptem itt)
2 (nem túl puha) körte
3-4 füge
20 dkg friss kecskesajt
Kb. 20 fekete olajbogyó felkarikázva
1 nagy lila sonkahagyma felszelve
4 szelet bacon
Só, bors
4 nagy ek tejföl
Négy-hat ek balzsamecetkrém
1 gránátalma, pár levél bazsalikom
A körtét hosszában vékonyra szeleteljük, a fügét karikákra vágjuk. A tejfölt kikeverjük 1 tk sóval és több tekerésnyi frissen őrölt borssal. A bacon zsírját kisütjük, leitatjuk, durvára morzsoljuk. A gránátalma magjait kiszedegetjük.
A pizzatésztát begyúrjuk, négyfelé vesszük. Fél cm vastag körökre nyújtjuk, de nem kell keleszteni (egyszerre egyet készítünk, különben átázik a tészta).
Ráteszünk egy ek tejfölt, elkenjük, elosztjuk rajta a körte és fügedarabokat, az olajbogyót, lilahagymát, rámorzsoljuk a kecskesajtot. Megcsorgatjuk a balzsamecetkrémmel,
15-20 percre 200 fokos sütőbe toljuk.
Mikor kész, megszórjuk a gránátalma-magokkal, pár bazsalikomlevéllel díszítjük.
Félbehajtva, de akár feltekerve is fogyasztható.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!