Pihe-puha süti mandulával
Egyszerű csokis süti ízletes krémmel
Akik olvassák a blogot, már biztos tudják, hogy ritkán készül édesség, ha mégis, akkor valami keverem-kavarom egyszerűség (Persze van komolyabb is, meg hagyományos is, itt és itt találjátok őket).
Most sincs ez másként, csak most bele lett keverve egy kis mandula, amitől kicsit ropogósabb lett. A tejes locsolgatás és a csokis máz a puhaságot-krémességet adja hozzá, mondanom sem kell, egy morzsa sem maradt :D
És tényleg nem kell hozzá sok idő, a munka nagy részét a sütő végzi. Jó étvágyat hozzá!
forrás
Puha kakaós szelet mandulával
Hozzávalók egy kb.20x30-as tűzálló tálhoz:
12 ek liszt + a tepsihez
12 ek cukor
3 db tojás
12 ek tej
10 ek olaj
2 ek kakaópor
1 ek vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg darabolt, hántolt mandula
Kevés vaj
Locsolgatni:
12 ek tej
8 ek cukor
A csokimázhoz:
10 dkg vaj
5 ek cukor
3 ek kakaópor
A tojásokat kikeverjük a cukorral, tejjel és az olajjal, hozzáadjuk a kakaóport, vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Ezekkel is elkeverjük.
A tűzálló tálat kivajazzuk, kilisztezzük. Belesimítjuk a masszát, rászórjuk a mandulát. 180 fokos sütőbe toljuk, készre sütjük (tűpróba).
Kivéve megszurkáljuk és meglocsoljuk a cukros tejjel. A tálban kihűtjük.
A csokimázhoz valókat mikróban fokozatosan összeolvasztjuk. A kihűlt tésztára csorgatjuk, egy kés lapjával elsimítjuk. Hidegen szeletejük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!