2020. már 09.

Pihe-puha süti mandulával

írta: Hajós Ágnes
Pihe-puha süti mandulával

Egyszerű csokis süti ízletes krémmel

Akik olvassák a blogot, már biztos tudják, hogy ritkán készül édesség, ha mégis, akkor valami keverem-kavarom egyszerűség (Persze van komolyabb is, meg hagyományos is, itt és itt találjátok őket).

Most sincs ez másként, csak most bele lett keverve egy kis mandula, amitől kicsit ropogósabb lett. A tejes locsolgatás és a csokis máz  a puhaságot-krémességet adja hozzá, mondanom sem kell, egy morzsa sem maradt :D

És tényleg nem kell hozzá sok idő, a munka nagy részét a sütő végzi. Jó étvágyat hozzá!

forrás

Puha kakaós szelet mandulával

Hozzávalók egy kb.20x30-as tűzálló tálhoz:

12 ek liszt + a tepsihez

12 ek cukor

3 db tojás

12 ek tej

10 ek olaj

2 ek kakaópor

1 ek vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1 csipet só

10 dkg darabolt, hántolt mandula

Kevés vaj

 

Locsolgatni:

12 ek tej

8 ek cukor

 

A csokimázhoz:

10 dkg vaj

5 ek cukor

3 ek kakaópor

 

A tojásokat kikeverjük a cukorral, tejjel és az olajjal, hozzáadjuk a kakaóport, vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Ezekkel is elkeverjük.

A tűzálló tálat kivajazzuk, kilisztezzük. Belesimítjuk a masszát, rászórjuk a mandulát. 180 fokos sütőbe toljuk, készre sütjük (tűpróba).

Kivéve megszurkáljuk és meglocsoljuk a cukros tejjel. A tálban kihűtjük.

A csokimázhoz valókat mikróban fokozatosan összeolvasztjuk. A kihűlt tésztára csorgatjuk, egy kés lapjával elsimítjuk. Hidegen szeletejük.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tej csoki mandula kakaó