Gundel-palacsintatorta
A nagy klasszikus háziasabb formában
Nekünk bloggereknek is követnünk kell a trendeket.
Néha rá szoktam nézni a google-ra, hogy éppen mi az az étel, amire a legtöbben rákeresnek. Kíváncsi lennék, ki tudjátok-e találni, általában mi szerepel az első helyen? Anyukám szerint a paprikás krumpli - de nem.
A palacsinta. Aztán a gofri, a csirkemell, és - nyáron főleg - a cukkini.
Úgy gondoltam, akkor maradok az élvonalban, és készítek valami különleges palacsintát, ami ezúttal édes lesz.
Sós palacsintával ugyanis tele vagyok, itt megtalálhatjátok őket (persze pár édes is van).
A Gundel-palacsintát vettem alapul, ebből készült egy torta. Mondanom sem kell, a mi kis édesszájú családunkban egy falat nem maradt belőle... :)
A recept nem az enyém, itt találtam.
Gundel palacsintatorta
Hozzávalók kb. 6 főre:
Alapanyagok 20 palacsintához (kb. 1,5 adag az én receptem szerint, itt található a bejegyzés végén)
A töltelékhez:
10 dkg mazsola (elhagyható)
2,5 dl tej
25 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 tk fahéj
8 cl rum vagy 2 ek rumaroma
1 narancs lereszelt héja és leve
2 tk étk. keményítő
A csokimázhoz:
3 dl zsírszegény tejszín
5 ek rum
20 dkg étcsoki
Díszíteni:
Narancsszeletek és dió
A palacsintákat kisütjük.
A töltelékhez valókat a keményítő kivételével összefőzzük. Mikor összeállt kicsit, a keményítőt elkeverjük 0,5 dl vízben, a masszához adjuk. Besűrítjük, félretesszük.
A csokimázhoz valókat egy tálba tesszük (a csokit összetördeljük előtte), mikróban apránként összemelegítjük. A palacsintákat elkezdjük rétegezni a diós keverékkel és a csokimázzal, de utóbbiból annyi azért maradjon, hogy a végén meg tudjuk vele csorgatni a tetejét is.
Mikor kész, kidíszítjük a narancsszeletekkel és a dióval a tortát.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!