2012. máj 06.

English muffin, a tökéletes reggelialap

írta: Hajós Ágnes
English muffin, a tökéletes reggelialap

Angol muffin zsemle helyett, a tojásételek tökéletes kísérője

A muffinról mindenkinek valami egyszerű süti jut eszébe, de ez most más. Be kell vallanom, szeretem a gyorséttermi kajákat és az angol reggeliket. Viszont az elsőre sajnálom a pénzt, a másikat pedig egyedül nem tudom fogyasztani, mert legalább ötféle összetevő kell hozzá:)

Az egyik nálunk is megtalálható étkezdében találtam egy fogást, amit már majdnem otthon is el tudtam készíteni, kivéve a bucit, ami az egészet körülfogta. Aztán itt megtaláltam egy receptet, ami alapján elkészíthettem a tökéletes english muffint. Persze nem csak reggelire fogyasztható, de én ehhez az étkezéshez szeretem leginkább. Tradicionálisan nem késsel, hanem villával kettéválasztva, ...

Tovább Szólj hozzá

vaj kukoricaliszt english muffin

2012. máj 05.

Rólam

írta: Hajós Ágnes
Rólam

Előrebocsátom, ez a bejegyzés fog a legtöbbet változni. Nem tudom pár mondatban bemutatni magam. A hosszas leírásban pedig szinte minden nap találok valami nem odavalót, vagy valami olyat, amit kihagytam. Azért az alaptörténet ugyanaz marad :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A nevem Hajós Ágnes. 1980-ban születtem Siófokon, ma is itt élek. Szeretem ezt a várost, nem vágyom sehova, maximum nyaralni.

Német kéttannyelvű gimnáziumban végzetem. 1999-ben pár hónapot töltöttem Londonban, elég jól megtanultam angolul is. 2002 óta fordítok (étlapokat is). Akkor még ragaszkodtam a  szinte szó szerinti fordításhoz, az évek folyamán meg is értettem, mit takarnak a kifejezések. Talán emiatt kezdett érdekelni a főzés, a 13 év fordítás alatt rengeteg megfőzni való ötletet ...

Tovább Szólj hozzá

rólam

2012. máj 05.

Édeskrumpli és márványsajt - a legjobb páros

írta: Hajós Ágnes
Édeskrumpli és márványsajt - a legjobb páros

Kedvenc ízkombinációm egy különleges receptben

Nemrég láttam egy receptet a TvPaprikán. Hegyi Barbara sütött Bede Róberttel édesburgonyát, hagymakarikával és kékpenészes sajttal fogyasztották. A minap sikerült édesburgonyához jutnom, rögtön beugrott a recept. Egy kicsit újragondoltam, és a hűtőben velem szemező mangalicahusi kíséretében megfőztem a mai ebédet. Evés közben kiderült, hogy a márványsajt és az édesburgonya kombinációja annyira, de annyira finom, hogy szavakkal le sem tudom írni. Meg kell kóstolni!

Mangalicasült kéksajtmártással és édesburgonyával

  O

Hozzávalók 2 főre:

  40 dkg mangalicatarja csont nélkül

1,5 dl napraforgóolaj

1 kk római kömény

1 kk koriandermag

3 nagyobb édesburgonya

10 dkg ...

Tovább Szólj hozzá

köret sajt római kömény édesburgonya márványsajt mangalica koriandermag

2012. máj 02.

A kezdet

írta: Hajós Ágnes
A kezdet

Első blogbejegyzésem és egy üdítő csirkés recept
 
Sokáig ellenálltam a gondolatnak, de ma feladtam.

Én is blogot indítok. Féltem, hogy elveszek a sok gasztroblogger között, de egy ismerősöm megnyugtatott. Azt mondta, próbáljam meg, az utóbbi időben úgy tűnik, sikerülnek a dolgok, amibe kezdek, hátha ez is menni fog.

Fel is teszek egy receptet, amit nemrég publikáltam az egyik receptoldalon, szerintem szép lett, és nem utolsó sorban isteni finom:

 

Sajttal sült csirke nagyon zöld körettel

  P1010065s1

Hozzávalók 4 főre:

  4 egész csirkecomb

15 dkg gouda vagy edámi sajt

Sültcsirke-fűszer

25 dkg (mélyhűtött) zöldborsó

25 dkg brokkoli

1 csokor petrezselyem

2 ek földimogyoró-olaj

Só, bors

 

A csirkecombokat ...

Tovább Szólj hozzá

csirke köret sajt zöldborsó brokkoli petrezselyem földimogyoró-olaj

0001. dec 03.

Sajtkrémes töltött gomba

írta: Hajós Ágnes
Sajtkrémes töltött gomba

Krémes-ropogós töltött gomba, ízkavalkád hús nélkül

 Sokszor semmi kedvem húst enni, ilyenkor a legjobb megoldás az ilyen-olyan töltött zöldség. 

Aki ismer, tudja, mennyire szeretem a sajtokat, ha lehetne, csak ezen élnék :)

Szóval nemrég megtöltöttem pár gyönyörű portobello gombát néhány evőkanál extra krémes töltelékkel, sütőben megsütöttem és ropogós-paradicsomos körettel tálaltam.

Nagyon finom lett, próbáljátok ki! 

 

Sajtkrémes töltött gomba

  20181018_092014s.jpg

Hozzávalók 4 főre:

16-20 db nagyfejű barna csiperke (mérettettől függően)

2 tömlős sajt

15 dkg cottage cheese

1 csokor petrezselyem

Só, frissen őrölt bors

8 szelet bacon

1 nagy lilahagyma

Pár ek tejföl (elhagyható)

3 ek olaj

...
Tovább Szólj hozzá

gomba bacon sajtkrém petrezselyem cottage cheese

süti beállítások módosítása
Mobil