English muffin, a tökéletes reggelialap
Angol muffin zsemle helyett, a tojásételek tökéletes kísérője
A muffinról mindenkinek valami egyszerű süti jut eszébe, de ez most más. Be kell vallanom, szeretem a gyorséttermi kajákat és az angol reggeliket. Viszont az elsőre sajnálom a pénzt, a másikat pedig egyedül nem tudom fogyasztani, mert legalább ötféle összetevő kell hozzá:)
Az egyik nálunk is megtalálható étkezdében találtam egy fogást, amit már majdnem otthon is el tudtam készíteni, kivéve a bucit, ami az egészet körülfogta. Aztán itt megtaláltam egy receptet, ami alapján elkészíthettem a tökéletes english muffint. Persze nem csak reggelire fogyasztható, de én ehhez az étkezéshez szeretem leginkább. Tradicionálisan nem késsel, hanem villával kettéválasztva, megpirítva fogyasztják.
Kedvenc reggelijeim, aminek ez az alapja: a Benedict-tojás és a Florentin tojás
English (angol) muffin
Hozzávalók 8 db-hoz:
28 dkg liszt
1 ek cukor
1 tk só
1,5 dkg élesztő
1 tk vaj
1,5 dl tej
1-2 ek kukoricaliszt
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és az olvasztott vajat.
A liszthez adjuk a sót és a tejes keveréket, alaposan összedolgozzuk, rugalmas tésztát gyúrunk, majd 1 órát kelni hagyjuk.
A kelesztés leteltével a tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk és 8 cm-es korongokat szaggatunk belőle. Kukoricalisztben megforgatjuk, majd újra pihentetjük kb. 1 órát.
Száraz, közepesen forró serpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt megsütjük őket.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!