2012. júl 05.

A sült csirkén túl

írta: Hajós Ágnes
A sült csirkén túl

Maradék pecsenyeszaft és sült hús felturbózva

Nagyobbik kisfiam (meg most már a többieké is) egyik kedvenc eledele a sült csirke. Én meg valahogy mindig többet sütök, mint amennyit megeszünk. Természetesen a pecsenyezsírt is megőrzöm, egy sima pirítóssal is csodákat tud művelni :)

A következőkben ahhoz szeretnék ötleteket adni, hogy másnap mit is lehet kezdeni a maradékkal, hiszen nincs annak még semmi baja a hűtőben. Emellett másnap is meg lehet etetni ugyanazt az ételt a családdal anélkül, hogy unalmasnak találnák.

Meleg "franciasaláta"

 DSC_1267s

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg sárgarépa

20 dkg zöldborsó

20 dkg kukorica

20 dkg kelbimbó

20 dkg zöldbab

6 ek majonéz (receptem itt)

4 ek pecsenyezsír szafttal

 

(A megadott zöldségek helyettesíthetők, vagy kiegészíthetők attól függően, hogy mit találunk otthon :) )

 

A répát 1 cm-es kockákra, a zöldbabot 2 cm-esre vágom. A többi zöldséggel együtt lobogó vízbe dobom az újraforrástól számított 5 percre, leszűröm. A pecsenyezsíron megforgatom, ha kicsit lekap, az pont jó :)

Szigorúan tálalás előtt forgatom a majonézbe. Magában, de akár köretként is fogyasztható. Én imádom!

 

Csirkés rakott zöldség

 DSC_1279s

Hozzávalók 2 főre:

3 sült csirke-felsőcomb

1 nagy krumpli

3 közepes fej gomba

2 szál sárgarépa

7 dkg sajt

Vaj

Maradék pecsenyeszaft

A krumplit nagyobb kockákra, a gombát szeletekre, a répát kis kockákra vágjuk. Lobogó vízbe dobjuk 10 percre, majd leszűrjük. A combokról letépkedjük a húst és 3 ek pecsenyelével együtt összeforgatjuk a zöldségekkel. Nincs szükség külön sózásra, a hús szaftja éppen elég ízesítő.

Az egészet egy kikent jénaiba öntjük, tetejére reszeljük a sajtot és 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.

DSC_1276s

DSC_1280s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

répa gomba kelbimbó zöldbab csirkecomb zöldborsó kukorica