A sült csirkén túl
Maradék pecsenyeszaft és sült hús felturbózva
Nagyobbik kisfiam (meg most már a többieké is) egyik kedvenc eledele a sült csirke. Én meg valahogy mindig többet sütök, mint amennyit megeszünk. Természetesen a pecsenyezsírt is megőrzöm, egy sima pirítóssal is csodákat tud művelni :)
A következőkben ahhoz szeretnék ötleteket adni, hogy másnap mit is lehet kezdeni a maradékkal, hiszen nincs annak még semmi baja a hűtőben. Emellett másnap is meg lehet etetni ugyanazt az ételt a családdal anélkül, hogy unalmasnak találnák.
Meleg "franciasaláta"
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldborsó
20 dkg kukorica
20 dkg kelbimbó
20 dkg zöldbab
6 ek majonéz (receptem itt)
4 ek pecsenyezsír szafttal
(A megadott zöldségek helyettesíthetők, vagy kiegészíthetők attól függően, hogy mit találunk otthon :) )
A répát 1 cm-es kockákra, a zöldbabot 2 cm-esre vágom. A többi zöldséggel együtt lobogó vízbe dobom az újraforrástól számított 5 percre, leszűröm. A pecsenyezsíron megforgatom, ha kicsit lekap, az pont jó :)
Szigorúan tálalás előtt forgatom a majonézbe. Magában, de akár köretként is fogyasztható. Én imádom!
Csirkés rakott zöldség
Hozzávalók 2 főre:
3 sült csirke-felsőcomb
1 nagy krumpli
3 közepes fej gomba
2 szál sárgarépa
7 dkg sajt
Vaj
Maradék pecsenyeszaft
A krumplit nagyobb kockákra, a gombát szeletekre, a répát kis kockákra vágjuk. Lobogó vízbe dobjuk 10 percre, majd leszűrjük. A combokról letépkedjük a húst és 3 ek pecsenyelével együtt összeforgatjuk a zöldségekkel. Nincs szükség külön sózásra, a hús szaftja éppen elég ízesítő.
Az egészet egy kikent jénaiba öntjük, tetejére reszeljük a sajtot és 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!