Csirkemell és sült sajt, főszerepben a tzatziki
Tzatziki, a görög kedvenc + két recept
Szeretem a kígyóuborkát minden formában, de az utóbbi időben többször is elkészítettem belőle ezt a görög salátaféleséget. Ezerféle változatban fellelhető, de nekem ez a recept tetszett a legjobban.
Az egyik itt megjelent ételt versenyre készítettem, még nem tudom, mi az eredménye. A másik csak egy gyors vacsi, de a tzatziki minden sülthöz illik és szerencsére abszolút nem hizlal. Jó étvágyat hozzá!
Paradicsomraguval töltött csirkemell tzatzikivel
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemell
15 dkg olívaolajban eltett aszalt paradicsom
1 nagy fej hagyma
Só, bors
A tzatziki receptjét lejjebb találod.
A csirkemellből tenyérnyi darabokat vágunk, kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat besózzuk. A hagymát apróra vágjuk, az aszalt paradicsom olaján megfonnyasztjuk. Addig a paradicsomot is apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, 5 percig kevergetjük, majd elzárjuk a lángot. Ezt a ragut elosztjuk a húsdarabok hosszabbik oldalán, feltekerjük, hústűvel rögzítjük. Egy serpenyőt felhevítünk, 4 ek olívaolajon időnként megforgatva megsütjük a tekercseket.
Grillsajt tzatzikivel
Hozzávalók 4 főre:
Ízlés szerint grillsajt vagy panir
A tzatziki elkészítését lásd lejjebb.
A sajtokat 1,5 cm vastag szeletbe vágjuk, forró serpenyőben vagy grillen mindkét oldalukat megsütjük, majd a tzatzikivel tálaljuk.
Tzatziki
4 db kígyóuborka
6 dl natúr joghurt
6 gerezd fokhagyma
2 kk só
4 +4 ek extra szűz olívaolaj
1 ek fehérborecet
Az uborkát a reszelő durva részén lereszeljük. Összeforgatjuk 2 kk sóval, fél órára félretesszük. Egy másik edényben összekeverjük a joghurtot a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal és a borecettel. A fél óra leteltével kinyomkodjuk az uborkából a vizet és beleforgatjuk a joghurtba. Pár órára hűtőbe tesszük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!