2012. aug 01.

Piros-fehér-zöld...avagy hajrá magyarok!

írta: Hajós Ágnes
Piros-fehér-zöld...avagy hajrá magyarok!

Három saláta a nemzeti színekben

Nem kifejezetten rajongok a sportért, a párom annál inkább. Ebből következik, hogy mostanában Olimpia-lázban égünk - ki-ki a maga módján. Míg ő néha hangosan szurkol, én inkább a vacsorára elfogyasztott saláta színeiben fejezem ki rajongásomat és sűrűn pisszegek, nehogy felkeltse a gyerekeket :)

Minden itt leírt recept egy adag salátára vonatkozik, az összetevőket csak össze kell keverni, így csupán az alapanyagokat írom le. Remélem, kipróbáljátok a recepteket, közben pedig sokasodnak a magyar érmek!

Fetás

DSC_0284s

 
1 nagy marék rukkola
5 dkg feta felkockázva
Pár db koktélparadicsom
Só, bors
1 ek tökmagolaj
 

Brie-sajtos tökmaggal

P1010076s

1 nagy marék kevert saláta
1 közepes paradicsom
5 dkg brie felkockázva
1 ek hántolt tökmag
1 ek tökmagolaj
Só, bors
 

Extra kényeztető

¼ csomag aszalt datolya felszeletelve
6 db koktélparadicsom
6 szelet bresaola sonka széttépkedve
6 levél a saláta szívéből apróra tépve
4 dkg (Westland) pesto-s sajt kockára vágva
3 dkg kígyóuborka felkockázva
1 ek szezámolaj
1 ek sültfokhagyma-őrlemény
1 mk só
1 kk szezámmag
Fél zöldcitrom leve
 

Szólj hozzá

saláta paradicsom uborka feta datolya lime brie rukkola tökmagolaj tökmag szezámolaj koktélparadicsom bresaola szazámmag zöld pesto-s sajt