Snack olívával I. - Különleges hideg előétel
Tormás -lazacos-céklás előétel a luxus jegyében
Legutóbb egy olyan versenyre figyeltem fel, melynek (számomra) az eddigiekhez képest legnagyobb volt a tétje. Most egy spanyol utat lehetett nyerni, olyan nasit (snack-et) kell elkészíteni, melyhez spanyol olívabogyót használunk fel. Két variáció körvonalazódott az agyamban, ebből egy kész is van.
Az utat sajnos nem sikerült megnyernem, ám nem árt kipróbálni a receptet, hihetetlen jó lett. Somával ketten beburkoltunk egy tányérnyit, de szerintem fért volna még :)
Céklás lazacvirágok olívabogyóval
Hozzávalók 4 főre:
15 dkg magozott olajbogyó
2 db kb. 8 cm átmérőjű cékla
20 dkg tejszínes krémsajt
10 dkg kapribogyó
2 ek frissen aprított snidling
1 csokor petrezselyem
12 hajszálvékony szelet füstölt lazac
Friss torma
A céklát héjában megfőzzük, miután kihűlt, meghámozzuk, 3 mm-es korongokat vágunk belőle, 12 db kell összesen. A maradékból 2-3 mm-es, 3 cm hosszú hasábokat szeletelünk, beletűzdeljük az olajbogyókba. A kapribogyóból kézzel kinyomjuk a nedvességet, késsel felaprítjuk, a petrezselymet is apróra vágjuk. Ezeket a krémsajthoz keverjük a snidlinggel együtt.
Tálaláskor fejenként 3 szelet céklát tányérra fektetünk, ezekre egy-egy szelet lazacot úgy, hogy virágformára gyűrjük. A közepükbe, és a céklaszeletek közé is egy-egy kiskanál kapris krémet teszünk, ezekbe szurkáljuk a céklás bogyókat. Díszítésül kevés friss tormát reszelünk az egészre, így nem lesz csípős, csak pikáns.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!