2012. sze 09.

Snack olívával I. - Különleges hideg előétel

írta: Hajós Ágnes
Snack olívával I. - Különleges hideg előétel

Tormás -lazacos-céklás előétel a luxus jegyében

Legutóbb egy olyan versenyre figyeltem fel, melynek  (számomra) az eddigiekhez képest legnagyobb volt a tétje. Most egy spanyol utat lehetett nyerni, olyan nasit (snack-et) kell elkészíteni, melyhez spanyol olívabogyót használunk fel. Két variáció körvonalazódott az agyamban, ebből egy kész is van.

Az utat sajnos nem sikerült megnyernem, ám nem árt kipróbálni a receptet, hihetetlen jó lett. Somával ketten beburkoltunk egy tányérnyit, de szerintem fért volna még :)

Céklás lazacvirágok olívabogyóval

 DSC_0528ss

Hozzávalók 4 főre:

15 dkg magozott olajbogyó

2 db kb. 8 cm átmérőjű cékla

20 dkg tejszínes krémsajt

10 dkg kapribogyó

2 ek frissen aprított snidling

1 csokor petrezselyem

12 hajszálvékony szelet füstölt lazac

Friss torma

 

A céklát héjában megfőzzük, miután kihűlt, meghámozzuk, 3 mm-es korongokat vágunk belőle, 12 db kell összesen. A maradékból 2-3 mm-es, 3 cm hosszú hasábokat szeletelünk, beletűzdeljük az olajbogyókba. A kapribogyóból kézzel kinyomjuk a nedvességet, késsel felaprítjuk, a petrezselymet is apróra vágjuk. Ezeket a krémsajthoz keverjük a snidlinggel együtt.

Tálaláskor fejenként 3 szelet céklát tányérra fektetünk, ezekre egy-egy szelet lazacot úgy, hogy virágformára gyűrjük. A közepükbe, és a céklaszeletek közé is egy-egy kiskanál kapris krémet teszünk, ezekbe szurkáljuk a céklás bogyókat. Díszítésül kevés friss tormát reszelünk az egészre, így nem lesz csípős, csak pikáns.

DSC_0529s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

olajbogyó cékla kapribogyó snidling torma petrezselyem krémsajt füstölt lazac