Dobjuk össze
Tartalmas saláták pillanatok alatt
Néha csak pár percünk van enni és nem is akarunk semmi bonyolultat. Én ilyenkor benézek a hűtőbe és összedobok egy gyors salátát. Különösebb történet most nem tartozik ehhez a két recepthez, talán csak annyi, hogy sikerült két nagyon finom variációt kreálnom, ajánlom mindenkinek!
Zöld saláta
Hozzávalók 1 adag:
2 marék rukkola
1 marék retekcsíra
1 ek tökmag
5 dkg cheddar sajt felkockázva
1 ek tökmagolaj
2 ek joghurt
1 mk zöldfűszeres himalájasó
Az utolsó három hozzávalót egy kisebb, a többit egy nagyobb tálban összekeverjük. A salátát az öntettel tálaljuk. :)
Pikáns makrélasaláta olívával
Hozzávalók 4 főre:
150 g olajbogyó
1 nagy piros pritaminpaprika
150 g füstölt sajt
2 érett avokádó
250 g olajban eltett makréla filé
Fél citrom leve
1 tulipánpaprika (vagy chili)
A pritaminpaprikát és az avokádókat hosszában négybe, majd keresztben csíkokra vágjuk. A füstölt sajtot is felcsíkozzuk. Egy tálban összekeverjük ezeket az olajbogyóval és a kézzel darabokra szedett makrélafilével. Az öntethez a makréla olaját összekeverjük a citrom levével, és az apróra vágott tulipánpaprikával. Összekeverjük, majd legalább egy órára behűtjük, utána tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!