2012. sze 29.

Dobjuk össze

írta: Hajós Ágnes
Dobjuk össze

Tartalmas saláták pillanatok alatt

Néha csak pár percünk van enni és nem is akarunk semmi bonyolultat. Én ilyenkor benézek a hűtőbe és összedobok egy gyors salátát. Különösebb történet most nem tartozik ehhez a két recepthez, talán csak annyi, hogy sikerült két nagyon finom variációt kreálnom, ajánlom mindenkinek!

Zöld saláta

 DSC_0824s

Hozzávalók 1 adag:

2 marék rukkola

1 marék retekcsíra

1 ek tökmag

5 dkg cheddar sajt felkockázva

1 ek tökmagolaj

2 ek joghurt

1 mk zöldfűszeres himalájasó

 Az utolsó három hozzávalót egy kisebb, a többit egy nagyobb tálban összekeverjük. A salátát az öntettel tálaljuk. :)

DSC_0821s

Pikáns makrélasaláta olívával

 DSC_1812

Hozzávalók 4 főre:

150 g olajbogyó

1 nagy piros pritaminpaprika

150 g füstölt sajt

2 érett avokádó

250 g olajban eltett makréla filé

Fél citrom leve

1 tulipánpaprika (vagy chili)

 

A pritaminpaprikát és az avokádókat hosszában négybe, majd keresztben csíkokra vágjuk. A füstölt sajtot is felcsíkozzuk. Egy tálban összekeverjük ezeket az olajbogyóval és a kézzel darabokra szedett makrélafilével. Az öntethez a makréla olaját összekeverjük a citrom levével, és az apróra vágott tulipánpaprikával. Összekeverjük, majd legalább egy órára behűtjük, utána tálaljuk.

DSC_1813

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

citrom joghurt olajbogyó chili füstölt sajt makréla rukkola avokádó tökmagolaj tökmag cheddar retekcsíra