2012. okt 16.

Pácban vannak…-Tojás és mozzarella

írta: Hajós Ágnes
Pácban vannak…-Tojás és mozzarella

Olívás- fűszeres mozzarella és tárkonyecetes fürjtojás

A pácolásról mindenkinek a nyári grillparty-k ugranak be, pedig pácolni nem csak húsokat lehet. Én rendszeresen szoktam például tojást és sajtot érlelni, 3 nap hűtőben állás után egészen érdekes végeredményeket lehet kapni. A változatok tárháza végtelen, most a legutóbbi két verziót osztanám meg, remélem, kipróbáljátok!

Pácolt mozzarella

DSC_0790s

Hozzávalók:

2 mozzarellagolyó

1 ág rozmaring

4 db bazsalikomlevél

2-3 ág kakukkfű

1 chili

Olívaolaj  

A mozzarellát nagyobb darabokra vágjuk. Egy edénybe helyezzük, rá a fűszernövények. A chilit apróra vágjuk, az is mehet bele. Felöntjük annyi olívaolajjal, ami ellepi, összerázzuk. Ezt naponta megismételjük, 2-3 nap után fogyasztható. Pizzára, melegszendvicsre isteni!

DSC_0792v

DSC_0829v

 

Pácolt fürjtojás

 DSC_0353s

Hozzávalók:

12 db fürjtojás

1 közepes fej hagyma

3 ek tárkonyos ecet

1 mk só

2 édesítőtabletta

1 mk fehérbors  

A fürjtojásokat megfőzzük, meghámozzuk.

DSC_0351

Az ecetet simára keverjük a sóval, borssal, édesítővel és 2 dl vízzel. A hagymát vékonyra szeleteljük, a tojással együtt az ecetes vízbe tesszük. 2 napig lefedve, hűtőben érleljük, utána fogyasztható. 1-2 hétig eláll. Salátába nagyon finom, de simán vajas pirítóssal és teával tökéletes tv előtti vacsi :)

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

sajt bazsalikom kakukkfű chili mozzarella fehérbors fürjtojás tárkonyos ecet