Pácban vannak…-Tojás és mozzarella
Olívás- fűszeres mozzarella és tárkonyecetes fürjtojás
A pácolásról mindenkinek a nyári grillparty-k ugranak be, pedig pácolni nem csak húsokat lehet. Én rendszeresen szoktam például tojást és sajtot érlelni, 3 nap hűtőben állás után egészen érdekes végeredményeket lehet kapni. A változatok tárháza végtelen, most a legutóbbi két verziót osztanám meg, remélem, kipróbáljátok!
Pácolt mozzarella
Hozzávalók:
2 mozzarellagolyó
1 ág rozmaring
4 db bazsalikomlevél
2-3 ág kakukkfű
1 chili
Olívaolaj
A mozzarellát nagyobb darabokra vágjuk. Egy edénybe helyezzük, rá a fűszernövények. A chilit apróra vágjuk, az is mehet bele. Felöntjük annyi olívaolajjal, ami ellepi, összerázzuk. Ezt naponta megismételjük, 2-3 nap után fogyasztható. Pizzára, melegszendvicsre isteni!
Pácolt fürjtojás
Hozzávalók:
12 db fürjtojás
1 közepes fej hagyma
3 ek tárkonyos ecet
1 mk só
2 édesítőtabletta
1 mk fehérbors
A fürjtojásokat megfőzzük, meghámozzuk.
Az ecetet simára keverjük a sóval, borssal, édesítővel és 2 dl vízzel. A hagymát vékonyra szeleteljük, a tojással együtt az ecetes vízbe tesszük. 2 napig lefedve, hűtőben érleljük, utána fogyasztható. 1-2 hétig eláll. Salátába nagyon finom, de simán vajas pirítóssal és teával tökéletes tv előtti vacsi :)
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!