Alpro verseny
Yofu-s csirkecombok és az újságírók díja
Mint sokan tudjátok, nemrég az ALPRO receptversenyt hirdetett, ahol sok kedves ismerős és ismeretlen szavazatával bekerültem az első ötbe. Itt már egy négytagú zsűri döntött a győztesről kóstolás alapján, aki sajnos nem én lettem. Viszont egy szinte ezzel egyenértékű díjat kaptam: a jelen lévő újságírók egyöntetűen az én receptem mellett tették le voksukat, így a különdíj az enyém lett!
Kaptam 2 db szuper Loom edényt, egy karácsonyi palacsintasütőt egy Alpro hűtőtáskát, és rengeteg ALPRO terméket, hazafelé leszakadt az ajándékzacskó füle :)
Összességében nagyon jól éreztem magam a díjátadón, színvonalas és izgalmas rendezvény volt:)
Emlékeztetőül itt a nevezett recept:
Zöldcitromos yofuban párolt csirkecombok narancsos csicseriborsó-pürével és kecskesajtos sült almával
Hozzávalók 4 főre:
4 nagy egész csirkecomb
1 doboz Alpro Yofu
2 lime
1 csokor petrezselyem
Só, bors
2 konzerv csicseriborsó
2 nagy narancs
1 fej hagyma
2 ek szezámmag + a díszítéshez
Olívaolaj 6 kicsi alma 1
nagy, vagy két kis korong friss kecskesajt
Őrölt gyömbér, fahéj, egész római kömény, koriandermag
A yofut összekeverjük a lime-ok lereszelt héjával és kifacsart levével, és a durvára vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Egy akkora tepsit, amiben pont elférnek a combok, kikenünk olívaolajjal. Belefektetjük a csirkecombokat, leöntjük a fűszeres yofuval, alufóliával befedjük, majd 190 fokos sütőbe toljuk 50 percre. 15 perccel az idő letelte előtt levesszük a fóliát, a maradék pecsenyelével locsolgatva készre sütjük.
A csicseriborsót szűrőben lecsepegtetjük, vízzel átöblítjük. A narancsok héját levágjuk, hogy a fehér rész ne maradjon rajta, majd a cikkekből kivágjuk a gyümölcshúst. Mozsárban megtörünk 1 kk római köményt. Késes robotgépbe tesszük az előzőeket, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, a szezámmagot, kevés sót, borsot. Addig mixeljük, míg krémes lesz.
Az almákat félbevágjuk, magjukat kiszedjük. Egy tepsibe tesszük őket vágott felükkel felfelé. Mindegyikre szórunk egy-egy csipet fahéjat, gyömbért, mozsárban tört koriandert. A kecskesajtot annyi darabra vágjuk, ahány darab alma van és elosztjuk a tetejükön. 20 percre a csirke mellé toljuk, és addig sütjük, míg a kecskesajt megolvad, itt-ott megbarnul, de az alma nem sül szét teljesen.
Tálaláskor egy-egy combot tányérra teszünk, hozzá 3 sült almát, a tányér közepére pedig egy kupac csicserikrémet teszünk, tetejét szezámmaggal megszórjuk.
Itt az oklevelem, és egy csoportkép:
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!