2012. nov 29.

Alpro verseny

írta: Hajós Ágnes
Alpro verseny

Yofu-s csirkecombok és az újságírók díja

Mint sokan tudjátok, nemrég az ALPRO receptversenyt hirdetett, ahol sok kedves ismerős és ismeretlen szavazatával bekerültem az első ötbe. Itt már egy négytagú zsűri döntött a győztesről kóstolás alapján, aki sajnos nem én lettem. Viszont egy szinte ezzel egyenértékű díjat kaptam: a jelen lévő újságírók egyöntetűen az én receptem mellett tették le voksukat, így a különdíj az enyém lett!

Kaptam 2 db szuper Loom edényt, egy karácsonyi palacsintasütőt egy Alpro hűtőtáskát, és rengeteg ALPRO terméket, hazafelé leszakadt az ajándékzacskó füle :)

Összességében nagyon jól éreztem magam a díjátadón, színvonalas és izgalmas rendezvény volt:)

Emlékeztetőül itt a nevezett recept:

Zöldcitromos yofuban párolt csirkecombok narancsos csicseriborsó-pürével és kecskesajtos sült almával

 15645

Hozzávalók 4 főre:

4 nagy egész csirkecomb

1 doboz Alpro Yofu

2 lime

1 csokor petrezselyem

Só, bors

2 konzerv csicseriborsó

2 nagy narancs

1 fej hagyma

2 ek szezámmag + a díszítéshez

Olívaolaj 6 kicsi alma 1

nagy, vagy két kis korong friss kecskesajt

Őrölt gyömbér, fahéj, egész római kömény, koriandermag  

A yofut összekeverjük a lime-ok lereszelt héjával és kifacsart levével, és a durvára vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Egy akkora tepsit, amiben pont elférnek a combok, kikenünk olívaolajjal. Belefektetjük a csirkecombokat, leöntjük a fűszeres yofuval, alufóliával befedjük, majd 190 fokos sütőbe toljuk 50 percre. 15 perccel az idő letelte előtt levesszük a fóliát, a maradék pecsenyelével locsolgatva készre sütjük.

A csicseriborsót szűrőben lecsepegtetjük, vízzel átöblítjük. A narancsok héját levágjuk, hogy a fehér rész ne maradjon rajta, majd a cikkekből kivágjuk a gyümölcshúst. Mozsárban megtörünk 1 kk római köményt. Késes robotgépbe tesszük az előzőeket, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, a szezámmagot, kevés sót, borsot. Addig mixeljük, míg krémes lesz.

Az almákat félbevágjuk, magjukat kiszedjük. Egy tepsibe tesszük őket vágott felükkel felfelé. Mindegyikre szórunk egy-egy csipet fahéjat, gyömbért, mozsárban tört koriandert. A kecskesajtot annyi darabra vágjuk, ahány darab alma van és elosztjuk a tetejükön. 20 percre a csirke mellé toljuk, és addig sütjük, míg a kecskesajt megolvad, itt-ott megbarnul, de az alma nem sül szét teljesen.

Tálaláskor egy-egy combot tányérra teszünk, hozzá 3 sült almát, a tányér közepére pedig egy kupac csicserikrémet teszünk, tetejét szezámmaggal megszórjuk.

1564 

Itt az oklevelem, és egy csoportkép:

oklevél0001

578036_10151193438024472_1531148676_n

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

alma narancs csirkecomb kecskesajt gyömbér csicseriborsó római kömény fahéj petrezselyem szezámmag koriandermag alpro yofu