Ismét itt a medvehagyma! - Töltsük csirkébe
Kijevi panír nélkül és egy kis tortilla
A medvehagyma az egyik kedvenc zöldségem - ételízesítőm. Aki nem ismerné, elmondom, hogy az íze hasonlít a fokhagymáéra, de mégis más. Szerintem nincs is olyan (sós) étel, amit ne lehetne megbolondítani vele.
A következő fogás története roppant egyszerű: nagyon vágytam már egy jó kijevi-t enni, de nem akartam panírozni, se olajszagot. Meg hát a medvehagymára is nagyon éheztem, így a vajas sajtkrémbe kevertem (ez ugye a kijevi jércemell tölteléke), és a panír helyett bacon-be burkoltam a kis tekercseket. A köret meg csak úgy jött :)
Medvehagymás töltött csirkemell avokádós tortillatekercsekkel
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemell
10 dkg medvehagyma (szezonon kívül újhagyma zöldje)
10 dkg sajt
8 dkg vaj
Só, bors
18 szelet bacon
10 dkg rizs
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek majonéz
1 kk curry
Só, bors
4 tortilla
A rizst megfőzzük, kihűtjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk, az avokádót meghámozzuk, 2 centis kockákra vágjuk. Összekeverjük a rizst a hagymával, fokhagymával, negyedelt koktélparadicsommal, majonézzel, curry-vel. Sózzuk, borsozzuk. Hosszában elosztjuk a 4 tortillán, feltekerjük. Letakarjuk, pár órára hűtőbe tesszük.
A csirkemelleket kb. tenyérnyi, vagy kicsit kisebb szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, vigyázva, nehogy kilyukadjon. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott medvehagymával. Ezt is sózzuk, borsozzuk. Kiskanállal elosztjuk a melleken, feltekerjük. Fogpiszkálóval rögzítjük, majd 2-2 szelet bacon-nel körbetekerjük. Minimum fél órára ezt is hűtőbe tesszük, hogy a töltelék minél jobban megszilárduljon.
Teflonserpenyőt felmelegítünk, majd nem túl nagy lángon, időnként megforgatva megsütjük a hústekercseket.
Tálaláskor a tortillákat átlósan, a húst egycentis szeletekre vágjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!