2013. már 26.

Ismét itt a medvehagyma! - Töltsük csirkébe

írta: Hajós Ágnes
Ismét itt a medvehagyma! - Töltsük csirkébe

Kijevi panír nélkül és egy kis tortilla

A medvehagyma az egyik kedvenc zöldségem - ételízesítőm. Aki nem ismerné, elmondom, hogy az íze hasonlít a fokhagymáéra, de mégis más. Szerintem nincs is olyan (sós) étel, amit ne lehetne megbolondítani vele.

A következő fogás története roppant egyszerű: nagyon vágytam már egy jó kijevi-t enni, de nem akartam panírozni, se olajszagot. Meg hát a medvehagymára is nagyon éheztem, így a vajas sajtkrémbe kevertem (ez ugye a kijevi jércemell tölteléke), és a panír helyett bacon-be burkoltam a kis tekercseket. A köret meg csak úgy jött :)

Medvehagymás töltött csirkemell avokádós tortillatekercsekkel

 DSC_1804s

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg csirkemell

10 dkg medvehagyma (szezonon kívül újhagyma zöldje)

10 dkg sajt

8 dkg vaj

Só, bors

18 szelet bacon

 

10 dkg rizs

2 avokádó

10 dkg koktélparadicsom

1 lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

3 ek majonéz

1 kk curry

Só, bors

4 tortilla

 

A rizst megfőzzük, kihűtjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk, az avokádót meghámozzuk, 2 centis kockákra vágjuk. Összekeverjük a rizst a hagymával, fokhagymával, negyedelt koktélparadicsommal, majonézzel, curry-vel. Sózzuk, borsozzuk. Hosszában elosztjuk a 4 tortillán, feltekerjük. Letakarjuk, pár órára hűtőbe tesszük.

A csirkemelleket kb. tenyérnyi, vagy kicsit kisebb szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, vigyázva, nehogy kilyukadjon. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott medvehagymával. Ezt is sózzuk, borsozzuk. Kiskanállal elosztjuk a melleken, feltekerjük. Fogpiszkálóval rögzítjük, majd 2-2 szelet bacon-nel körbetekerjük. Minimum fél órára ezt is hűtőbe tesszük, hogy a töltelék minél jobban megszilárduljon.

Teflonserpenyőt felmelegítünk, majd nem túl nagy lángon, időnként megforgatva megsütjük a hústekercseket.

Tálaláskor a tortillákat átlósan, a húst egycentis szeletekre vágjuk.

DSC_1808s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tortilla medvehagyma csirkemell avokádó