2013. máj 05.

Elegáns csülök a tanfolyamról

írta: Hajós Ágnes
Elegáns csülök a tanfolyamról

Vajpuha sertéscsülök fehérborral

Ismét egy olyan fogást mutatnék, ami a szakácstanfolyamon volt vizsgatétel. Mivel ez pont ahhoz az anyaghoz tartozott, ahol csak nagyjából írták le, hogy kell elkészíteni, improvizálnom is kellett. Látszik is a köret mennyiségén, hogy kicsit kevés lett, de a receptleírásban ezt korrigáltam.

Összességében azoknak ajánlom, akik szeretik a sertéscsülköt, de egy mutatósabb étellel akarnak kirukkolni.

Fiorentinai sertéssült

 DSC_1443s

Hozzávalók 4 főre:

2 kisebb hátsó csülök

6 gerezd fokhagyma

3 ág rozmaring

2 dl fehér bor

Só, bors

60 dkg krumpli

 

A húst kicsontozzuk, kettőbe vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk, elkeverjük sóval, borssal és az apróra vágott rozmaringgal. Ezzel bekenjük a húsok belső felét, majd feltekerjük, zsinórral rögzítjük.  A külsejüket is megkenjük a fűszerkeverékkel.  Egy tepsit enyhén kiolajozunk, belefektetjük a tekercseket. Aláöntjük a bort és egy kevés vizet, majd lefedve 170 fokon 2,5 órát pároljuk.

DSC_1441s.jpg

Levesszük a fóliát, mellészórunk kockára vágott, sózott krumplit és még 20-30 percet sütjük.

DSC_1446s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá