Elegáns csülök a tanfolyamról
Vajpuha sertéscsülök fehérborral
Ismét egy olyan fogást mutatnék, ami a szakácstanfolyamon volt vizsgatétel. Mivel ez pont ahhoz az anyaghoz tartozott, ahol csak nagyjából írták le, hogy kell elkészíteni, improvizálnom is kellett. Látszik is a köret mennyiségén, hogy kicsit kevés lett, de a receptleírásban ezt korrigáltam.
Összességében azoknak ajánlom, akik szeretik a sertéscsülköt, de egy mutatósabb étellel akarnak kirukkolni.
Fiorentinai sertéssült
Hozzávalók 4 főre:
2 kisebb hátsó csülök
6 gerezd fokhagyma
3 ág rozmaring
2 dl fehér bor
Só, bors
60 dkg krumpli
A húst kicsontozzuk, kettőbe vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk, elkeverjük sóval, borssal és az apróra vágott rozmaringgal. Ezzel bekenjük a húsok belső felét, majd feltekerjük, zsinórral rögzítjük. A külsejüket is megkenjük a fűszerkeverékkel. Egy tepsit enyhén kiolajozunk, belefektetjük a tekercseket. Aláöntjük a bort és egy kevés vizet, majd lefedve 170 fokon 2,5 órát pároljuk.
Levesszük a fóliát, mellészórunk kockára vágott, sózott krumplit és még 20-30 percet sütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!