Újburgonya-saláta langyosan, német módra
Ropogós krumpli, pikáns hagyma és balzsamecet, szokatlan de nagyon finom!
Végre lehet kapni a piacon a rózsaszín, vékony héjú újkrumplikat. Bár elég borsos az áruk, de ha csak ketten eszünk, kevés is elég. Imádom, hogy alig van vele gond, nem kell pucolni, friss, roppanós. Én a tepsiben sült krumpliról egyébként sem szoktam leszedni a héját, sőt, nem is vakargatom hosszú ideig körömkefével, szerintem elég a homokot meg a koszt eltávolítani. Egyetlen dologra kell odafigyelni (persze az újburgonyánál ez a probléma sem áll fenn), hogy amelyik burgonya a héj alatt zöld, azt csak a zöld rész eltávolítása után szabad fogyasztani.
Szóval, itt egy egyszerű langyos saláta, különösebb időráfordítás és macera nélkül elkészíthető. Ez tipikusan az az étel, amit egy nagy tálban kínálhatunk az asztal közepére tolva, villával falatozgatva, egy pohár bor mellé a legjobb!
Burgonyasaláta német módra
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg újburgonya
Só, őrölt kömény, fehér bors
Olívaolaj
4 nagy fej lilahagyma
Fél fej jégsaláta
Balzsamecet
1 szikkadt zsemle lereszelve
A hagymákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, lesózzuk.
A krumplikat hámozás nélkül nagyobb falatnyi darabokba vágjuk. Egy tálban sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, ráöntünk 3 ek olívaolajat. Alaposan összekeverjük, majd egy nagyobb tepsibe öntjük. Meghintjük 4-5 ek zsemlemorzsával, összerázogatjuk, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg ropogós és barna lesz.
A salátát csíkokra vágjuk, összekeverjük a hagymával, a ropogós krumplival, majd meglocsoljuk 3 ek balzsamecettel. Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!