2013. júl 10.

Gyors poharas pite piros gyümölcsökkel

írta: Hajós Ágnes
Gyors poharas pite piros gyümölcsökkel

A jól bevált pite eperrel, cseresznyével, rebarbarával

Ennek a sütinek sincs sok története. Volt még itthon sokféle gyümölcs, a kedves családom pedig sütiért nyúzott. Így a már régebben leírt pitetésztámra rászórtam a legpirosabbakat, aztán bezsebeltem a gratulációkat. Tényleg gyorsan megvan és nagyon finom.

Cseresznyés, rebarbarás, epres süti

 DSC_2617s

Hozzávalók:

1 pohár (2dl) natúr joghurt

2 pohár cukor

3 pohár liszt

4 tojás

2 kk vaníliaaroma (vagy 1 rúd vanília)

1 cs sütőpor

¾ pohár olaj

Kevés vaj és liszt a tepsihez

 

80 dkg cseresznye

4 szál rebarbara

20 dkg eper

3 ek liszt

3 ek cukor

 

 

A tojásokat simára keverjük a cukorral, majd a liszttel, végül hozzákeverjük a vaníliaaromát, sütőport, olajat és joghurtot is.

A cseresznyét kimagozzuk, a rebarbarát megpucoljuk, kétcentisre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, kettőbe vágjuk.

Egy gáztepsit kivajazunk, lisztezünk. Belesimítjuk a tésztát. A cseresznyét összekeverjük a liszttel, elosztjuk a tészta tetején. A rebarbarát is rászórjuk, az epret is elosztjuk. A cukorral megszórjuk az egészet, 160 fokon 30-40 percig sütjük.

DSC_2610s

DSC_2614s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

süti eper rebarbara csereszenye