Gyors poharas pite piros gyümölcsökkel
A jól bevált pite eperrel, cseresznyével, rebarbarával
Ennek a sütinek sincs sok története. Volt még itthon sokféle gyümölcs, a kedves családom pedig sütiért nyúzott. Így a már régebben leírt pitetésztámra rászórtam a legpirosabbakat, aztán bezsebeltem a gratulációkat. Tényleg gyorsan megvan és nagyon finom.
Cseresznyés, rebarbarás, epres süti
Hozzávalók:
1 pohár (2dl) natúr joghurt
2 pohár cukor
3 pohár liszt
4 tojás
2 kk vaníliaaroma (vagy 1 rúd vanília)
1 cs sütőpor
¾ pohár olaj
Kevés vaj és liszt a tepsihez
80 dkg cseresznye
4 szál rebarbara
20 dkg eper
3 ek liszt
3 ek cukor
A tojásokat simára keverjük a cukorral, majd a liszttel, végül hozzákeverjük a vaníliaaromát, sütőport, olajat és joghurtot is.
A cseresznyét kimagozzuk, a rebarbarát megpucoljuk, kétcentisre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, kettőbe vágjuk.
Egy gáztepsit kivajazunk, lisztezünk. Belesimítjuk a tésztát. A cseresznyét összekeverjük a liszttel, elosztjuk a tészta tetején. A rebarbarát is rászórjuk, az epret is elosztjuk. A cukorral megszórjuk az egészet, 160 fokon 30-40 percig sütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!